Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Π.Μ.Σ.: «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού»

To Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει και λειτουργεί στη Φλώρινα το πρώτο έτος (ακαδημαϊκό έτος 2016-2017) του διετούς Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού»
(M.Sc.-Master of Science in Production, certification and distribution of plant reproductive material).

Εισακτέοι στο ΠΜΣ:
Στο ΠΜΣ για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού» γίνονται δεκτοί υποψήφιοι με πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, σύμφωνα με το ΦΕΚ ίδρυσης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας που πρέπει να κατατεθούν στην Γραμματεία του ΠΜΣ στη Φλώρινα:

  • Αίτηση συμπληρωμένη (το έντυπο της αίτησης βρίσκεται στην ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών http://www.crop-cert.teiwm.gr)
  • Αντίγραφο τίτλου σπουδών και αναλυτική βαθμολογία.
  • Φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου.
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με δυο πρόσφατες φωτογραφίες.
  • Πιστοποιητικά γνώσης της Αγγλικής. Οι υποψήφιοι που δεν κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της αγγλικής γλώσσας θα εξεταστούν στην αγγλική γλώσσα από επιτροπή η οποία ορίζεται από την Ειδική Επιτροπή του ΠΜΣ. Το επαρκές επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας μπορεί να πιστοποιείται και με την κατοχή πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αγγλόφωνης χώρας.
  • Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας.


ΔΙΔΑΚΤΡΑ:
Σύνολο 2.500€. Για τη διευκόλυνση των φοιτητών γίνεται δεκτή η εξαμηνιαία καταβολή των διδάκτρων. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καταβληθούν 700€ κατά την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο και 600€ κατά την ανανέωση εγγραφής στα επόμενα τρία εξάμηνα.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα:
Τα μαθήματα θα γίνονται σε τρεις εργάσιμες ημέρες, με δυνατότητα διδασκαλίας και Σάββατο εάν κριθεί απαραίτητο.

 Διάρκεια σπουδών:
Η διάρκεια των σπουδών είναι τέσσερα εξάμηνα (3 διδακτικά και 1 για τη συγγραφή της Μεταπτυχιακής Διατριβής).

Υποβολή Αιτήσεων:
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από την Τρίτη 21-6-2016 έως και την Τετάρτη 31-8-2016 στη Γραμματεία του ΠΜΣ στη Φλώρινα, με την ένδειξη για το ΜΠΣ στην «Παραγωγή, πιστοποίηση και διακίνηση φυτικού πολλαπλασιαστικού υλικού» (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή).
Ώρες: 09:00 – 15:00 
Τηλ: 23850 54620 (κα Χαλβατζή Ευγενία)
e-mail: crop-cert@teiwm.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Γραμματεία Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων
Τέρμα Κοντοπούλου, 53100 Φλώρινα .

Επιλογή Εισακτέων:
Τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων είναι:

  • Bαθμός πτυχίου (70%).
  • Καλή γνώση της Αγγλικής: ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
  • Επαγγελματική εμπειρία συναφή με το αντικείμενο του ΠΜΣ, μετά την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών, και η οποία αποδεικνύεται νομίμως (μέγιστο 5 έτη, δύο μόρια ανά έτος) (10%).
  • Προσωπική συνέντευξη (20%)

Η επιλογή των εισακτέων γίνεται από την Ειδική Επιτροπή του ΜΠΣ.

Αριθμός Εισακτέων:
Από τους υποψηφίους που κατέχουν τα παραπάνω τυπικά προσόντα γίνονται δεκτοί με τις αξιοκρατικές διαδικασίες επιλογής οι πρώτοι έως τον αριθμό 25 [με ανώτερο όριο τους τριάντα (30) φοιτητές με την υψηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα 0,00-10,00. Σε περίπτωση ισοβαθμίας των υποψηφίων φοιτητών εισάγονται ως υπεράριθμοι όσοι ισοβαθμούν με τον τελευταίο επιτυχόντα. Ο αριθμός των εισακτέων μπορεί να τροποποιείται με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου