Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Κύριε! τι δεν έκανα σωστά;


Πριν πολλά χρόνια σε ένα μικρό μεθόριο χωριό σε ένα πλινθόκτιστο σπίτι που το φώτιζε μια λάμπα κηροζίνης λίγο μετά τα μεσάνυχτα την πρώτη ώρα της Κυριακής γεννήθηκε ένα αγόρι!
Όπως όλα τα παιδιά μεγαλώνοντας διδάχτηκε τις αρχές και τις αξίες από την οικογένεια του, σπούδασε και έγινε ένας ενεργός πολίτης.
Τα χρόνια πέρναγαν και έβλεπε μάλλον
περιφρονητικά τους συνομήλικους και φίλους του να παντρεύονται και να δημιουργούν οικογένεια, να φέρνουν στον κόσμο απογόνους που με την σειρά του συνέβαλαν στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Ο άνθρωπος αυτός παρά τις αξίες και την χρησιμότητα του στην κοινωνία δεν απέκτησε ποτέ οικογένεια, φανατικός εργένης πιστός στην ελεύθερη ζωή.
Ένα απόγευμα βροχερό αστραπόβροντο με τον ήλιο κρυμμένο πίσω από τα μαύρα σύννεφα τον επισκέφτηκε ένας λευκοντυμένος Άγγελος και του είπε:
Ήρθε η ώρα να σε πάρω, εκεί που θα πάμε θα κριθείς για τις πράξεις και τα έργα σου.
Έτσι και έγινε, ο μεσήλικας άνθρωπος στάθηκε με σεβασμό απέναντι στον Κύριο και απάντησε με κάθε λεπτομέρεια σε όλες τις ερωτήσεις του.
Ο Κύριος του είπε:
Είσαι πραγματικά αγνός, έζησες ενάρετα φιλάγαθα και χωρίς ιδιοτέλεια δεν εκπλήρωσες όμως τον προορισμό σου δεν έκανες αυτό για το οποίο σε δημιούργησα.
Κύριε! τι δεν έκανα σωστά; απάντησε ο μεσήλικας.
Πορεύτηκες σε όλη την ζωή σου μόνος δεν άφησες απογόνους, για αυτό θα σε στείλω πίσω φρόντισε να εκπληρώσεις τον σκοπό για τον οποίο σε δημιούργησα… είπε ο Κύριος με απεριόριστη ευσπλαχνία!
Μα Κύριε, πλέον είμαι άνεργος και πέρασα τα πενήντα δεν είναι λίγο αργά; είπε ο μεσήλικας με χαμηλή φωνή γεμάτη σεβασμό.
Οι άνθρωποι που δεν θα σε φροντίσουν θα κριθούν αυστηρά θα τους ξεχωρίσω όπως την αγριάδα από το καρποφόρο περιβόλι, όσοι σταθούν δίπλα σου θα φανώ φιλεύσπλαχνος και ελεήμων εις αυτούς και τα δισέγγονα τους.
Η ευλογία μου θα έρθει σε σένα και στην νέα οικογένεια σου αυτή που θα δημιουργήσεις με την  θέληση μου, τα παιδιά που θα αποκτήσεις θα δοκιμαστούν σκληρά μέσα από κακοτυχίες ασθένειες πόνο και θλίψη, θα τους ευλογώ διπλά για κάθε δοκιμασία που θα την ξεπερνάν με την πίστη τους, γύρνα από εκεί που ήρθες και κάνε πράξη την εντολή μου μην διστάσεις και μην φοβηθείς τίποτα…σήκωσε στους ώμους τον βαρύ σταυρό που σου δίνω και όσο πιστεύεις στο όνομα μου θα είμαι κοντά σου, είπε ο Κύριος και άνοιξε πέρασμα στον ουρανό με συνοδεία Αγγέλου να κατέλθει ο μεσήλικας επί της γης με σκοπό την  εκπλήρωση της εντολή του.-
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου