Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Περάστε τέλος του μηνός!



Κάποτε στα προάστια της Αθήνας ζούσε τρισευτυχισμένος ένας μεγάλος εργολάβος, δεν γνώριζε πολλά γράμματα είχε όμως μέσα του τον «δαίμονα» την ικανότητα να κάνει αλισβερίσι και να βγαίνει πάντα κερδισμένος.
Οι οικοδομές που έχτιζε ήταν κομμάτι από την ζωή του, η χαρά του ήταν να πουλά τα διαμερίσματα δυο φορές πάνω από το νόμιμο κέρδος.
Τα χρόνια πέρναγαν και ο εργολάβος
μονοπωλούσε, έχτιζε και πούλαγε εκμεταλλευόταν μηχανικούς εργάτες εμπόρους και όλα τα συναφή οικοδομικά επαγγέλματα, κάποια στιγμή η ζήτηση  των διαμερισμάτων ήταν τόσο μεγάλη που «αναγκάστηκε» με χαρά να παραβεί τον νόμο, αποφάσισε αντί πέντε ορόφους να σηκώσει έξι!
Ήταν αρχές Μαΐου η δουλεία περπατούσε και ο εργολάβος καμάρωνε το έργο του από την παράνομη πλάκα του έκτου ορόφου, κάποια στιγμή διέκρινε δυο πολεοδόμους να ανεβαίνουν τις σκάλες και να κατευθύνονται προς το μέρος του.
Ο εργολάβος τους καλωσόρισε και προθυμοποιήθηκε να τους φιλέψει στο απέναντι καφενεδάκι της νεοαναγειρόμενης οικοδομής.
Εκεί ξεκίνησε η συζήτηση, ποιος καλός άνεμος σας φέρνει από δω είπε ο εργολάβος, έχουμε χαρτί από την υπηρεσία μας παραβιάσατε τους κανονισμούς η άδεια λέει για πέντε ορόφους και εσείς σηκώνεται έξι, είπε ο ένας πολεοδόμος.
Αυτό είναι το πρόβλημα απάντησε ο εργολάβος, δεν βλέπεις το ότι δίνω περισσότερη δουλειά στους εργάτες και σε όλα τα συναφή επαγγέλματα της οικοδομής, πληρώνω φόρους στο κράτος για να πληρώνονται οι μισθοί σας και συμβάλω στην ρευστότητα των τραπεζών με τις καταθέσεις μου.
Ναι κύριε είπε χαμηλόφωνα και φοβισμένος ο άλλος πολεοδόμος αλλά η κυβέρνηση το απαγορεύει!
Ο έμπειρος εργολάβος χαμογέλασε ειρωνικά και είπε: Η κυβέρνηση δεν θα υπάρχει για πάντα, το κτίριο αυτό θα είναι! θα έρθουν και θα φύγουν δεκάδες κυβερνήσεις στα χρόνια που θα περάσουν, η μια θα καταργεί τους νόμους της άλλης… για αυτό μαζί με τους χαιρετισμούς μου να δώσετε και αυτόν τον «φάκελο» στον υπουργό, όσο για εσάς «περάστε τέλος του μηνός».-
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου