Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

«Άνθρωπος στην θάλασσα. Δεν είναι δικός μας…»



Κάποτε σε ένα «καράβι» επέβαιναν η Πρόοδος η Συμμαχία και η Υποτακτική, κοντά τους έπλεε πάντα σε απόσταση και η Διαπλοκή ντυμένη Καλοσύνη.
Συνυπήρχαν στο ταξίδι της πολιτικής, άλλοι ταξίδευαν με τις ευλογίες της Προόδου και άλλοι λαθρεπιβάτες αναγκαίοι.
Οι μήνες πέρναγαν όπως και τα χρόνια και η
Πρόοδος διαχειριζόταν σταθερά το τιμόνι, η πορεία σχεδόν πάντα ομαλή με εξαίρεση κάποιες τρικυμίες που η Πρόοδος τις αντιμετώπιζε με περίσσια σοφία κράταγε σταθερά την πορεία του πλοίου.
Έδωσε εμπιστοσύνη στην Συμμαχία και κυρίως στην Υποτακτική προσέχοντας πάντα τις κινήσεις της Διαπλοκής…γνώριζε μέχρι που μπορούσε να φτάσει.
Η Πρόοδος αναγκαζόταν να αφήνει πολλές φορές το καράβι προκειμένου να επισκεφτεί γνώριμα λιμάνια για το συμφέρων του πλοίου, σε κάθε απουσία η Διαπλοκή δεν έχανε την ευκαιρία να πριονίζει το τιμόνι σε σημείο να κινδυνεύει η πλεύση του καραβιού.
Η Πρόοδος δεν κοιμόταν, γνώριζε περισσότερα από ότι πίστευαν η Συμμαχία η Διαπλοκή και η Υποτακτική, έτσι μια μέρα έβαλε «φωτιά» στο πλοίο και μονομιάς τους είδε να πηδάν στην θάλασσα σαν τα ποντίκια, η Υποτακτική παύτηκε οριστικά αφέθηκε να θηλάζει τους στεναγμούς  η Διαπλοκή έμεινε μόνη στα μέσα του πελάγους παρέα με την Συμμαχία ξεπήδησαν από τις φλέβες τους καιόμενες αναμνήσεις που τους προσγείωσαν γοργά στον ορίζοντα της ολοκληρωτικής ήττας, το πλοίο «καθάρισε» σήμερα αρμενίζει σε ήρεμα γαλήνια νερά… αγκαλιάζει τα βράχια φλερτάρει με τα κοράλλια και προσπερνά τις καταιγίδες!.-
Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1 σχόλιο: