Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

«Πρόγραμμα μουσικοκινητικής για παιδιά 2-4 ετών μαζί με τους γονείς τους»

Συνεχίζεται και φέτος το πρωτοποριακό σύστημα μουσικοκινητικής αγωγής του Ωδείου Φλώρινας για παιδιά ηλικίας 2-4 ετών.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να το δηλώσουν εγκαίρως στην Γραμματεία του Ωδείου, καθώς απομένουν λίγες θέσεις διαθέσιμες (2385046542).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2- 4 ετών. Το μάθημα γίνεται υπό τη μορφή παιχνιδιού, καθώς θεωρείται ως ο πλέον καταλληλότερος τρόπος με βάση την πλατωνική αντίληψη για την παροχή γνώσης και πληροφορίας στις ηλικίες αυτές. Ενθαρρύνουμε τις μουσικές αντιδράσεις του παιδιού μέσα από ένα πρόγραμμα μουσικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής έκφρασης κατάλληλα διαμορφωμένο για την ηλικία του. Παράλληλα βάζουμε τις πρώτες βάσεις για τη μουσική του ανάπτυξη (φωνητική εξερεύνηση - τραγούδι, καλλιέργεια ακουστικής  ικανότητας, ρυθμός, κίνηση, αυτοσχεδιασμός). Μέσω των κατάλληλων ερεθισμάτων καλλιεργούνται η αυτοσυγκέντρωση, η φαντασία, η ατομική και συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη στόχου, η λογική-επαγωγική σκέψη και ορμέμφυτη ανταπόκριση σε ερεθίσματα, στοιχεία που θα αποδειχθούν χρήσιμα για την υπόλοιπη ζωή του, ως μαθητής και ενήλικας.  
Οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα, εξοικειώνονται με τα μουσικά παιχνίδια, τα οποία μπορούν να επαναλαμβάνουν στο σπίτι και βιώνουν  με τα παιδιά τους τις πρώτες μουσικές εμπειρίες με τον άμεσο και μοναδικό τρόπο που τα μικρά παιδιά αντιλαμβάνονται την τέχνη, μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και διασκέδασης.  Η παρουσία των γονέων είναι αναγκαία, καθώς παρέχει στα μικρά παιδιά την απαιτούμενη αίσθηση ασφάλειας, αυξάνοντας την διάθεση τους για συμμετοχή και δραστηριοποίηση. 
Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες καταδεικνύουν ότι η κατευθυνόμενη ενασχόληση με τη μουσική πρέπει να αρχίζει από τα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, καθώς οι ηλικίες 1-6 ετών αποδεικνύονται οι πλέον ρυθμιστικές για όλη την μετέπειτα εξέλιξη του κόσμου της σκέψης και των συναισθημάτων του. 
Οι μουσικές συναντήσεις γίνονται κάθε εβδομάδα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ωδείου.Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά . Τα τμήματα είναι ολιγομελή και οργανωμένα με βάση την ηλικία (σε μήνες) των συμμετεχόντων ώστε να είναι ομοιογενή. Η πορεία του προγράμματος συνοδεύει την πορεία της ανάπτυξης του παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου