Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Ευχαριστήριο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ΙΝ Αγίου Νικολάου Φλωρίνης

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φλωρίνης, ευχαριστεί θερμά  τόσον εσάς προσωπικά, όσον και όλα τα μέλη του Διοικητικού σας Συμβουλίου, που αποφασίσατε να διαθέσεστε τα
συγκεντρωθέντα χρήματα για την συντήρηση του Ι.Ν. Ναού Αγ. Μηνά στις εργατικές κατοικίες Φλωρίνης, που ενοριακά ανήκει στον ημέτερο Ι. Ναό Αγίου Νικολάου.
Ευχής έργον ήταν τα χρήματα αυτά να πήγαιναν για τον αρχικό σας σκοπό που συγκεντρώθηκαν στης αλησμόνητες Πατρίδες στην Προύσα για την ανέγερση ομωνύμου  Ι. Ναού, πλην όμως τούτο δεν κατορθώθηκε.
Είσθε, λοιπόν, αξιέπαινοι που διαθέσατε τα χρήματα αυτά για τον Άγιο Μηνά Φλωρίνης,  και όπως ορθά αναφέρεσθε στην απόφασή σας «ότι διατηρεί το πνεύμα, σύμφωνα με το οποίο συγκεντρώθηκαν  τα χρήματα αυτά για την συντήρηση , που είναι συνυφασμένος με τον ίδιο τον Σύλλογο και το σύνολο των Μικρασιατών της περιοχής μας.» .
Οι εργασίες που εκτελέσθηκαν εξωτερικά δια του αποστραγγιστικού αύλακος περιορίζοντας τα μέγιστα την υγρασία του Ι. Ναού μέχρι και την εξάλειψής της και δεύτερον δια το άνοιγμα της εσωτερικής θύρας ενώνοντας τον κύριο ναό με το παράπλευρο χώρο δια την καλύτερη και ομαλή λειτουργική εξυπηρέτηση των αναγκών κατά τας ακολουθίας.
Δραττόμενοι της ευκαιρίας αυτής το Ε.Σ. συνέχισε την συντήρηση του Ναού με την τοποθέτηση υδρορροών νέων, καθώς θα προχωρήσει και στον ελαιοχρωματισμό εξωτερικά του Ι. Ναού.
Επίσης στόχος μας είναι η πλακόστρωση του αύλειου χώρου και θα ζητήσουμε προς τούτο την βοήθεια του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν  και τούτο πραγματοποιηθεί  ο Άγιος Μηνάς θα αποτελεί στολίδι για την πόλη μας, καθ’ όσον είναι στον οδικό άξονα Φλώρινας, Πρεσπών και Κρυσταλλοπηγής (προς Αλβανία) και πολλοί τουρίστες θα τον βλέπουν και θα στέκονται να ανάψουν ένα κερί . Δι’ αυτό ζητούμε και την δική σας στήριξη και υποβοήθηση προς τον Δήμαρχο Φλωρίνης, κάτι που το θεωρούμε δεδομένο. Εξαιτούμενοι προς τούτο και τις πρεσβείες του Αγίου Μηνά.
 Ευχόμεθα ο Κύριος και ο Άγιος Μηνάς να είναι συνεργός στις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου σας.
Με πολλές ευχές και την προσήκουσα εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
π.  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΑΡΔΑΛΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΡΣΒΥΤΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου