Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Η ελπίδα.. που δεν ήρθε ποτέ!

Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 21 μήνες συγκυβέρνησης συριζα-ανελ και η Ελλάδα μας ολοένα βυθίζεται στην ύφεση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ύφεση επιμένει και το πρώτο εξάμηνο του έτους,  ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο συρρικνώθηκε, οι εξαγωγές μειώθηκαν, η ανεργία συνεχίζει να
κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά, το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο ήταν μικρότερο απ' ότι πέρυσι την ίδια περίοδο, μείωση στις τουριστικές αφίξεις, μείωση κατανάλωσης τροφίμων.
Ανοίγοντας όμως την τηλεόραση και παρακολουθώντας συγκεκριμένα δελτία ειδήσεων θα μπερδευτεί κανείς. Ανάπτυξη, εκτόξευση του τουρισμού, επενδύσεις. Από την άλλη διαβάζοντας την «κυβερνητική» εφημερίδα θα καταλάβει κανείς ότι μάλλον ζει σε άλλη χώρα ή κάτι κάνει λάθος. Επίσης, βλέποντας τους βουλευτές της συγκυβέρνησης αναρωτιέται κανείς αν πρωταγωνιστούν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Νόμος Παππά, απειλές από Τουρκία και Αλβανία, αλλαγή θέσεων στο υπουργικό τραπέζι, υπουργοί που δεν πιστεύουν αυτό που κάνουν και ο Τσίπρας την καρέκλα του.
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η διχόνοια του Ελληνικού λαού. Οι «σύντροφοι» κατάφεραν να δημιουργήσουν μίσος ανάμεσα σε πολίτες διαφορετικών πεποιθήσεων και απόψεων βυθίζοντας ακόμα πιο πολύ το ακυβέρνητο καράβι. Η προεκλογική ελπίδα δεν έφτασε ποτέ. 
Η τακτική επιβολής φόρων και γιγαντισμού του κρατισμού είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει. Η λύση ακούει στο όνομα της ελεύθερης οικονομίας. Μιας οικονομίας στηριζόμενης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αυξάνοντας την παραγωγή μέσω της επιχειρηματικότητας και δημιουργώντας πληθώρα νέων θέσεων εργασίας. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται ένα περιβάλλον σταθερό, ένα κράτος σύγχρονο χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και  κυρίως αλλαγή πολιτικής. Χαμηλή ανταγωνιστική φορολογία, νέα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και ενεργούς πολίτες. 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, χωρίς να δώσει ψεύτικες υποσχέσεις, δεσμεύτηκε για μείωση φόρων 1.9 δις ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια. Παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, με κοστολογημένες προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες. Η Νέα Δημοκρατία «υπογράφοντας» μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, είναι έτοιμη να οδηγήσει την Ελλάδα μας έξω από την κρίση, χωρίς απάτες και αυταπάτες.
Μοναδική διέξοδος στην παρακμή, οι εκλογές.
Δημήτρης Ιωαννίδης
Γεωπόνος ΑΠΘ – Εδαφολόγος MSc
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου