Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Αγγελιοφόροι του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σε δράση

Με επιτυχία υλοποιήθηκε από τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας το εργαστήριο ευαισθητοποίησης των εθελοντριών και εθελοντών στο πλαίσιο της δράσης «Γίνε Αγγελιοφόρος του μηνύματος για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών». 

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν οι συμμετέχουσες/ντες, μέσω βιωματικών ασκήσεων, να εμπλακούν και να συναισθανθούν τη θέση της γυναίκας που υφίσταται βία και πιο συγκεκριμένα τις ανησυχίες, τους φόβους, την αγωνία, την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα αλλά και σενάρια εξόδου από την κακοποιητική σχέση. 
Στη συνέχεια η ομάδα των Αγγελιοφόρων, ως κοινωνοί του μηνύματος ενάντια στη βία κατά των γυναικών, συμμετείχε ενεργά στη δράση ενημέρωσης της ευρύτερης κοινωνίας που πραγματοποιήθηκε από τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Δημοτική Αγορά, ενόψει της 25 Νοεμβρίου Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμπολίτες και συμπολίτισσές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την έμφυλη βία αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο. 
Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, εντάσσοντας σε αυτές και τη συμβουλευτική εργασία. Επιπλέον, υποστηρίζει εκτός των γυναικών θυμάτων βίας και γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, όπως είναι οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, οι άνεργες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες πρόσφυγες.

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Φλώρινας
Στεφάνου Δραγούμη 4 (Εντός Στοάς Τέγου), 2ος Όροφος, 53100
Τηλ. Επικοινωνίας: 23850 24081 FAX: 23850 24083.
email: symv.kentro.flo@gmail.com  blog: http:// womenaidflorina.blogspot.gr/
fb: https://www.facebook.com/ symvouleutikokentroflorinas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου