Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας στην εκδήλωση "135 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία"

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φλώρινας με αντιπροσωπεία μελών του, έλαβε μέρος στην τιμητική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, η Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» με τον
τίτλο "135 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία". Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε Πανηγυρική Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης( Πλάκα -Αθήνα), με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε η Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Κολυνδρίνη Δωροθέα. Στη συνέχεια πομπή παραδοσιακού αγήματος στην οποία συμμετείχαν και μέλη του συλλόγου με τις παραδοσιακές στολές, παρέλασαν συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηνών στο Μνημείο του “Άγνωστου Στρατιώτη”, στην πλατεία Συντάγματος όπου και κατατέθηκαν στεφάνια από: Τον Πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης», την Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας, Εκπρόσωπο Περιφερειάρχη Αττικής, Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας «Ο Ασκληπιός». 
Το ΔΣ εκφράζει τις  ευχαριστίες του στον πρόεδρο της ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ για την πρόσκληση, καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους, ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των θεσσαλικών σωματείων για τα κολακευτικά σχόλια με τα οποία εκφράστηκαν για τις δραστηριότητες του συλλόγου. Με αίσθημα τιμής και περηφάνιας δηλώνουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις, στις οποίες αναμοχλεύεται η  κληρονομιά μας και η παράδοση του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα αποτίετε φόρος τιμής στους αγώνες των προγόνων μας οδηγούν στην εθνική αναγέννηση και ψυχική εξύψωση του γένους μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου