Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

DrosopigiRace 2016 Mountainbike Combined Races

Ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ  Φλώρινας), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και τον Δήμο Φλώρινας, στα πλαίσια του DrosopigiRace, θα διοργανώσει  τον δεύτερο αγώνα ορεινής ποδηλασίας (mtb) που συμπεριλαμβάνει το 6ο DrosopigiRace (2016). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Δροσοπηγή Φλώρινας. Το Σάββατο 12/11 η πίστα θα είναι ανοιχτή για αναγνώριση και προπόνηση. Η διοργάνωση
είναι διεθνής και είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για το έτος 2016.  
Ο αγώνας ανήκει στην κατηγορία cross country με διαδρομή που φτάνει τα 6,5 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 203 μέτρων (ανάπτυγμα στροφής). Οι αθλητές θα απολαύσουν την εμπειρία του CrossCountry σε μια χάραξη που περιλαμβάνει τρεις (3) αναβάσεις “νταμαράκια” οι οποίες στόχο έχουν να “τονώσουν” το ηθικό των αθλητών στις θέσεις:
Φόρος στο 1km - Ελατία στα 2,1km - Ερείπιο Λεωνίδα στα 3km.
Και οι τρεις αναβάσεις δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 400m ενώ η μέγιστη κλίση ανάβασης δεν ξεπερνά το 19%!
Καθώς τα 2/3 της διαδρομής διασχίζουν δάσος οξιάς και δρυός τα μονοπάτια από την φύση τους χαρακτηρίζονται τεχνικά έως πολύ τεχνικά με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στις θέσεις:
“Μικρή Πέτρα” στα 0,3km μετά την εκκίνηση, Ελάτια στα 2,5km, “Κοπάνκα” στο Μικρό Χούνε στα 4,2km και Μεγάλο Χούνε στα 5,4km
Το μέσο υψόμετρο της συνολικής διαδρομής για τις μεγάλες κατηγορίες είναι τα 1010m το συνολικό μήκος θα φτάσει τα 31,5 χιλιόμετρα και η θερμοκρασία προβλέπετε να κυμανθεί οριακά σε διψήφιο αριθμό.
Λεπτομέρειες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα και το πρόγραμμα στην ειδική ιστοσελίδα του Συλλόγου http://drosopigirace.gr. Αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και φωτορεπορτάζ από τον αγώνα σε επόμενο δελτίου τύπου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Καράντζας .Χ. Λάζαρος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου