Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Όχι στην υποχρηματοδότηση των σχολείων
Δημόσια και δωρεάν παιδεία
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας το τελευταίο διάστημα
φέρνει στην επιφάνεια ξανά το ζήτημα της υποχρηματοδότησης των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που υπό άλλες συνθήκες εκφράζεται με ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής (μέχρι και φωτοτυπικού χαρτιού), τώρα, όμως, παίρνει τη μορφή καταστροφών στα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης και παγωμένων κτηρίων. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο, όπου σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν μάθημα σε θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών κελσίου!
Επίσης, έρχονται στην επιφάνεια οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, αποτέλεσμα και αυτές της πολιτικής των κυβερνήσεων που συρρικνώνει συνεχώς τη τα κονδύλια για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Βλέπουμε καθημερινά τους υπαλλήλους του Δήμου να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καθαριστεί η πόλη και οι αυλές των σχολείων και παρόλα αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των παιδιών μας.
Ευθύνη για όλα αυτά έχουν βέβαια και οι τοπικοί άρχοντες που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. 
 Η δημιουργία προϋποθέσεων ομαλής λειτουργίας των σχολείων και η αντιμετώπιση των προβλημάτων κακοκαιρίας (αδυναμία πρόσβασης στο σχολείο, επικίνδυνα προαύλια και πεζοδρόμια σχολείων, βλάβες καυστήρων/σωλήνων κ.ά.) δεν μπορεί παρά να είναι άμεση συνάρτηση μιας γενναίας αύξησης της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και ανάληψης των ευθυνών τους από τους τοπικούς άρχοντες. 
 Οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους γονείς και τους μαθητές πρέπει να διεκδικήσουν σύγχρονες υποδομές, να μην μπουν στην λογική "των αναγκαίων θυσιών", την ώρα που τα έσοδα από την υπέρογκη φορολόγηση παίρνουν τον δρόμο της στήριξης των επιχειρήσεων και της επιδότησης μιας δήθεν ανάπτυξης.
Απέναντι σ’ αυτή τη πολιτική της φτώχειας και των περικοπών, στη πολιτική υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου, χρειάζεται` να αντισταθούμε. Γονείς και εκπαιδευτικοί, συσπειρωμένοι στους συλλόγους μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονη, δημόσια και δωρεάν παιδεία. Το οφείλουμε στα παιδιά μας!
Το Δ.Σ.
Του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Μαθητών 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου