Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ΓΕΦ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων

Μετά τις επιτυχίες στο εξωτερικό, ήρθαν οι σημαντικές υποχρεώσεις στο εσωτερικό για τους αθλητές Σπάθης του τμήματος ξιφασκίας της Γ.Ε.Φ. Στις 28-29/1/2017 διοργανώθηκε στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάλθημα Εφήβων- Νεανίδων και η Γ.Ε.Φ. συμμετείχε με 9 αθλητές και αθλήτριες.
Απολογισμός: Τέσσερα μετάλλια σε τέσσερις κατηγορίες (ατομικά ‘Eφηβοι, ατομικά Nεάνιδες και τα αντίστοιχα ομαδικά). Αναλυτικά, στους έφηβους ο Αντώνης Ζαραβέλης έκανε την καλύτερη εμφάνιση και έδειξε ότι φέτος (στην Ελλάδα τουλάχιστον) βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας του. Μετά από ένα πολύ καλό όμιλο με 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ο αθλητής μας κέρδιζε έναν-έναν τους αντιπάλους του μέχρι τον ημιτελικό, όπου γνώρισε την ήττα από τον Φραγκοζίδη (ΑΕΚ) με 15-7. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα ο Στέφανος Χατζόπουλος βρέθηκε στην 9η θέση, καθώς, ενώ βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα, στον κρίσιμο αγώνα για την είσοδο του στην 8αδα έχασε την υπομονή του και την συγκέντρωσή του και έτσι ηττήθηκε με 15-13 από τον Μποϊδάνη (ΑΕΚ). Μάλιστα εάν είχε κερδίσει εκείνο το παιχνίδι, θα είχαμε "εμφύλιο" της ΓΕΦ για την είσοδο στα μετάλλια μεταξύ Χατζόπουλου και Ζαραβέλη. Ο Γιώργος Ζαραβέλης,  ενώ έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον όμιλό του και είχε 4 νίκες και 2 ήττες, έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και έχασε για τους 16 από τον Κορδολαίμη (ΓΣ Καρδιανής) μένοντας στην 35η θέση. Οι υπόλοιποι αθλητές μας δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε καλές θέσεις και έμειναν χαμηλότερα. Φερδής Θεμιστοκλής (13 ετών) 57η , Πασσάς Γιώργος (15 ετών) 64η και Ροσενλής Αλέξανδρος (13 ετών) 66η θέση στις 71 συμμετοχές. Να θυμίσουμε εδώ ότι η κατηγορία είναι μέχρι 16 ετών και οι αθλητές που προκρίθηκαν στους 16 έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που θα διεξαχθεί στη πόλη μας.
Στα κορίτσια τώρα και τις Νεάνιδες,  η Ελένη Δήμκου όντας (λόγω κόπωσης από τους συνεχείς αγώνες) σε μια μέτρια ημέρα, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία της. Στο όμιλο της είχε 5 νίκες και μία ήττα έτσι έχασε κάποιες θέσεις και αναγκάστηκε να πετύχει τα άλλα φαβορί για μετάλλιο νωρίς στους αγώνες, έτσι κερδίζοντας κατά σειρά τις Ψωφάκη (ΑΕΚ) και Καλουτά (Απ. Βριλησίων) προκρίθηκε στους ημιτελικούς, εκεί κέρδισε την Μαυρικάκη (ΑΕΚ) και στον τελικό που εγκαταλείφθηκε από τις δυνάμεις της έχασε με 15-7 από την επίσης Φλωρινιώτισσα Μπουρδούκη (ΑΕΚ). Καταπληκτική εμφάνιση έκανε όμως και η μικρή μας Γραμμενοπούλου Δήμητρα (μόλις 14 ετών) όπου κατάφερε να μπει στις 16 πρώτες και να πάρει το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών. Η Δήμητρα με περίσσιο θράσσος απέναντι σε πολύ πιο έμπειρες και ηλικιακά μεγαλύτερες αντιπάλους είχε 4 νίκες στον όμιλο και 2 ήττες, έτσι πλασαρίστηκε στην 20η θέση μετά τους ομίλους. Εκεί αντιμετώπισε την 13η Βαμβακούρη (Απ. Βριλησσίων) και την κέρδισε με 15-4!!! Έτσι κατάφερε να βρεθεί στις 16. Στη συνέχεια γνώρισε την ήττα και έμεινε στην 14η θέση. Η άλλη μας αθλήτρια Ήλια Παναγιάρη κατέλαβε την 13η θέση στις 49 συμμετοχές και προκρίθηκε και αυτή για το Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών.
Στα ομαδικά είχαμε την φοβερή εμφάνιση των αγοριών μας όπου , ενώ προκρίθηκαν σχετικά εύκολα στους 8 και στη συνέχεια στους 4 με αντίπαλο την ομάδα της Καρδιανής (σκορ 45-31), στον κρίσιμο αγώνα για μετάλλιο έδειξαν ψυχή πρωταθλητών και σε έναν αγώνα έντασης και συνεχών ανατροπών κέρδισαν την ομάδα της Αρκτείας με 45-41, στη συνέχεια όμως και στον τελικό έχασαν από την ΑΕΚ με το βαρύ 45-14, έχοντας καταβάλει υπερπροσπάθεια για το ασημένιο μετάλλιο. Η ομάδα μας αποτελούνταν από τους: Ζαραβέλη Α., Χατζόπουλο Στ., Ζαραβέλη Γ. και Φερδή Θ.
Στα κορίτσια με τις Δήμκου, Γραμμενοπούλου και Παναγιάρη η ΓΕΦ κατάφερε στον "μικρό τελικό" να κερδίσει τα Ιωάννινα και να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, έχοντας κερδίσει για την 4αδα την Αρκτεία και έχοντας γνωρίσει την ήττα από τον Απ. Βριλησσίων για τον τελικό.
Απόλυτη ικανοποίηση λοιπόν για τα τρομερά παιδιά της ΓΕΦ που καταφέρνουν να συνεχίζουν επάξια το έργο των παλαιότερών μας αθλητών και κοιτάζουν με αισιοδοξία το μέλλον για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Επόμενος στόχος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων όπου κατάφεραν (μέσα από τις εμφανίσεις τους στο εξωτερικό να "πιάσουν" τα κριτήρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας) να προκριθούν οι αθλητές: Δήμκου Ελένη και Χατζόπουλος Στέφανος, με μια ενδιάμεση στάση για την Δήμκου το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Ακρόπολις, αγώνας όπου θα εφοδιαστεί με εμπειρία η Ελένη για τους επόμενους στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου