Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Αποτελέσματα διεθνούς αγώνα Fis - Κυπέλλου Ελλάδος

Με ικανοποιητικά αποτελέσματα ξεκίνησαν οι Αγώνες Αλπικού Σκι για την ομάδα του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας. Με συμμετοχή περίπου 50 αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων, από τον Ε.Ο.Σ. Νάουσας την Παρασκευή και το Σάββατο 20 και 21 Ιανουαρίου στο
χιονοδρομικό κέντρο 3 – 5 Πηγάδια Νάουσας. Κάποια ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα την Παρασκευή οδήγησαν στην ματαίωση του αγωνίσματος της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μετά  το αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης.
Ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας συμμετείχε στους αγώνες με τον αθλητή Ζηλάκη Βασίλειο στην κατηγορία των ανδρών. Αν και αγώνας είχε διεθνή χαρακτήρα, δεν συμμετείχαν αθλητές από άλλες χώρες, πιθανόν λόγο της αβεβαιότητας που υπήρχε τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της μη επαρκούς χιόνωσης.
Ο αθλητής του Σ.Ο.Χ. αν και μόλις ολοκλήρωσε την αποθεραπεία,  από τον τραυματισμό του, συμμετείχε στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης.  Με βάση τα ενοποιημένα αποτελέσματα της διεθνούς διοργάνωσης, τερμάτισε στην 9η θέση με πολύ καλή διαφορά από τον πρώτο και στις δύο διαδρομές.
Για μια ακόμη φορά οι καιρικές συνθήκες κατά τον Δεκέμβριο και η έλλειψη συστήματος τεχνητής χιόνωσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου στέρησαν από τους αθλητές την απαιτούμενη προπόνηση και προετοιμασία πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Από την άλλη μεριά έδειξαν ότι με όπλο την μεγάλη τους εμπειρία πλέον, μπορούν να πετύχουν αξιέπαινα αποτελέσματα. 
Το ίδιο Σαββατοκύριακο ο προπονητής του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας Μούλελης Ηλίας ταξίδεψε στην Μέση Ανατολή, όπου από την θέση του Τεχνικού Εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, διεύθυνε τον Διεθνή Αγώνα Mzaar Kfardebian. Ο αγώνας είναι ο σημαντικότερος διεθνής αγώνας Αλπικού σκι στην Μέση Ανατολή με συμμετοχές από πολλά Ασιατικά κράτη (κυρίως Ισραήλ, Λίβανος, Τουρκία κ.τ.λ.)
Η συμμετοχή στην διοργάνωση αποτέλεσε μια ιδιαίτερη εμπειρία, μια και το χιονοδρομικό κέντρο Mzaar Kfardebian (2465 m) είναι το πιο οργανωμένο Χιονοδρομικό Κέντρο της Μέσης Ανατολής. Βρίσκεται στην Οροσειρά του Όρους Λίβανος (Quruat as Sauda 3088 m) και σε απόσταση μιας ώρας από την πρωτεύουσα Βυρηττό, με συνολικό ανάπτυγμα πιστών πάνω από 80 km, και πάνω από 20 εναέριους αναβατήρες και  εγκαταστάσεις και παροχές εφάμιλλες της Κεντρικής Ευρώπης.   
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. εύχονται θερμά συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στους υπόλοιπος αγώνες του Πρωταθλήματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο site της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας: http://www.eox.gr, και  http://data.fis-ski.com/alpine-skiing/results.html, (για τα αποτελέσματα της Διεθνούς Διοργάνωσης)   
Λάζαρος Χ. Καράντζας
Πρόεδρος Σ.Ο.Χ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου