Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

«Ανοιξιάτικες Ελληνιστικές Διαδρομές»

Ανοιξιάτικοι περίπατοι στην Ελληνιστική Πόλη της Φλώρινας, στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" και διοργανώνει την
Πέμπτη 25, την Παρασκευή 26 και την Κυριακή 28 Μαΐου, λίγο πριν από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, εκπαιδευτική δράση για να γνωρίσουμε την Ελληνιστική Πόλη της Φλώρινας, στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Περιδιαβαίνοντας "ανά τας οδούς και τας ρύμας" της αναστηλωμένης πόλης είναι σαν να γυρίζουμε πίσω στο χρόνο. Με λίγη φαντασία μπορούμε να δούμε να ξετυλίγονται μπροστά μας οι καθημερινές ασχολίες των κατοίκων της πόλης, να αντιληφθούμε πολλά για την αρχιτεκτονική της και να κατανοήσουμε βαθύτερα ποικίλες πτυχές του οικιακού βίου των προγόνων μας. Από τον λόφο θα ατενίσουμε το λεκανοπέδιο της Φλώρινας από όπου περνούσε η αρχαία  "Εγνατία Οδός " και θα συγκρίνουμε τις δραστηριότητες των κατοίκων  ανά τους αιώνες.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας θα υποδεχτεί μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων στις 25 και 26 Μαΐου και τα μέλη Συλλόγων στις 28 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα χαρακτηριστικά της Ελληνιστικής Εποχής μέσα από τις ανασκαφές που έγιναν στον λόφο, να αφουγκραστούν τις ομοιότητες και τις διαφορές της ζωής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και επεξεργαστούν από κοντά τους τρόπους διατήρησης των αρχαίων οικοδομικών λειψάνων και των λοιπών ευρημάτων στον ιστό της πόλης.

Δήλωση συμμετοχής: Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, τηλ. 2385028206
Yπεύθυνη αρχαιολόγος: Ιωάννα Τσιόκανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου