Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Βιωματική δράση Με τα μάτια των παιδιών – Ταξίδι δημιουργίας 2016-2017

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, στο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση με θέμα Με τα μάτια των παιδιών – Ταξίδι δημιουργίας 2016-2017, η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και τη Σχολική Σύμβουλο της 2ης Εκπαιδευτικής
Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, ο Δήμος Αμυνταίου, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμυνταίου, οι οποίοι και συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχία της εκδήλωσης.
   Στη δράση συμμετείχαν περίπου 700 μαθητές, από όλες τις Σχολικές Μονάδες της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας (περιοχή Αμυνταίου), οι οποίοι με απλές και πρωτότυπες δράσεις, δρώμενα, βιωματικά εργαστήρια, επιδείξεις κ.λπ. (22 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης και εικαστικής έκφρασης, 5 δρώμενα και 14 παρουσιάσεις – εκθέσεις), παρουσίασαν τα προγράμματα που υλοποίησαν μέσα στις τάξεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016 – 2017, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και των Σχολικών Δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων.
   Συμμετείχαν, επίσης, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου (υπεύθυνες δράσης: Ευγενία Σωτηριά, Αρετή Κοσμοπούλου, Αθηνά Νάντση & Μένια Ρώμα) με το εργαστήριο φιλαναγνωσίας Το μονοπάτι της γνώσης, η Ομάδα Εικαστικών Δράσεων με το εργαστήρι Το όνειρο του σκιάχτρου (υπεύθυνοι/ες δράσης: Μιχαέλα Μητκούδη, Ευστρατία Ρουμπίδου, Καλλιόπη Λαφόρα, Γιώργος Κασπαρίδης, Μαρία Νικολαΐδου, Καλυψώ Θεοδωρέσκου, Δήμητρα Κατσιγιάννη, Μαρία Τσαγκάρη, Παναγιώτα Παντέλα, Βενετία Τέντη, Μιχάλης Παπαδογιώργος, Αγισήλαος Ρόμπολας, Γιάννης Ρόμπολας, Αριάδνη Πεδιωτάκη, Θανάσης Μπαμπάνης, Ρόζα Πλαστήρα, Ρομάν Ζουέβ & Γιώργος Ζώρας) και η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. (υπεύθυνη δράσης: Κατερίνα Γιαννακούλα) με το εργαστήριο περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος Ανακύκλωση.
   Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, τοπικές και εκπαιδευτικές αρχές και συλλόγους, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου, τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ., το Αστυνομικό Τμήμα και το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου, όπως και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, που ανέδειξαν, με τον καλύτερο τρόπο, όλες εκείνες τις καινοτόμες δραστηριότητες που αποτελούν την άλλη πλευρά της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διαφορετική προσέγγιση της γνώσης, μετέφεραν τη φαντασία των σχολειών και των παιδιών μας στην κοινωνία και έδωσαν, πραγματικά, ένα μήνυμα ελπίδας στις δύσκολες εποχές μας.
   Και εις άλλα με υγεία!

Στέλλα Κασίδου
Σχολική Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π. Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου