Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Επιμορφωτική Ημερίδα της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Τη Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 09.00 πμ. ως 13.30 μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΦΑΙΔΩΝ», πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:
«Συνεργασία, Οργάνωση και Προγραμματισμός ως προϋποθέσεις επιτυχίας του εκπαιδευτικού έργου». Την Ημερίδα συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, με προσκεκλημένο εισηγητή τον κ. Γεώργιο Ιορδανίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, Π.Δ.Μ.
Η Ημερίδα είχε ως σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον πιο αποτελεσματικό σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς που ξεκινά, την επισήμανση προβλημάτων και την ανάδειξη ζητημάτων που προκύπτουν διαρκώς από την άσκηση του διδακτικού και παιδαγωγικού έργου στα Δημοτικά σχολεία, ώστε να τεθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του νέου σχολικού έτους.
Κατά την έναρξη απηύθυνε χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης   Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ιωάννης Σούλιος, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου του εκπαιδευτικού στη σύγχρονη κοινωνική συγκυρία και τη σημασία της οργάνωσης και του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της νέας σχολικής χρονιάς. 
Στη συνέχεια, ο προσκεκλημένος εισηγητής, κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. Φλώρινας, ανέπτυξε την εμπεριστατωμένη ομιλία του, που είχε τίτλο «Τα ηγετικά χαρακτηριστικά του/της διευθυντή/ντριας ως δικλείδες επιτυχούς συνεργασίας με το σύλλογο διδασκόντων», στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στο διεθνές θεωρητικό πλαίσιο και στα προβλήματα της οργάνωσης και διοίκησης της Εκπαίδευσης στη χώρα μας, ενώ απάντησε αναλυτικά στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών.
Επόμενος εισηγητής ήταν ο κ. Κίμων Σαββάκης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ο οποίος αναφέρθηκε σε «Διοικητικές οδηγίες για τα λειτουργία των σχολείων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 79/2017. 
Τέλος, η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, κατέθεσε προτάσεις για προγράμματα και σχέδια εργασίας για τη νέα σχολική χρονιά και μετά από τον σχετικό διάλογο έληξε η Ημερίδα.
Ευχόμαστε ολόψυχα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, αποδοτική και καρποφόρα! Με δύναμη και αισιοδοξία ώστε να ανταποκριθούμε όλοι με επιτυχία στο έργο μας! 
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης
Ιωάννης Σούλιος
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας 
Κίμων Σαββάκης
Η Σχολική Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας
Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου