Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Βιολέττα Λούστα στο Gala Μαρία Κάλλας (φωτο)

Ξεκίνησαν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με εντυπωσιακό τρόπο οι φετινές συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με ένα πλούσιο γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας. Οι 1.000 και πλέον φίλοι της μουσικής που βρέθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καταχειροκρότησαν στο τέλος τους
μουσικούς της ορχήστρας, τον μαέστρο της βραδιάς Ηλία Βουδούρη και τους τραγουδιστές, Βιολέττα Λούστα (σοπράνο), Δημήτρη Πακσόγλου (τενόρο) και Άκη Λαλούση (βαρύτονο).
Μετά το τέλος της συναυλίας, ο Ηλίας Βουδούρης δήλωσε πως ήταν μία μοναδική βραδιά και πως αυτό το γκαλά, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο της Θεσσαλονίκης να ακούσει κομμάτια από την όπερα που τόσο πολύ λείπει από την πόλη, αφού δεν υπάρχει εδώ, κάτι που το έχει επισημάνει πολλάκις και ελπίζει να το δει να πραγματοποιείται στο μέλλον. Έκλεισε λέγοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ορχήστρα που στάθηκε επάξια σε αυτή τη βραδιά, όπως πάντα, γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή ορχήστρα».
Η Βιολέττα Λούστα δήλωσε με τη σειρά της: «Ευχαριστώ πολύ την Κ.Ο.Θ. που με επέλεξε να τραγουδήσω σε αυτή τη συναυλία στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, η οποία είναι ένας μύθος που μας εμπνέει ακόμη και μετά θάνατον».
Οι δύο τραγουδιστές δήλωσαν χαρούμενοι που συμμετείχαν σε αυτό το γκαλά όπερας και ήταν χαρά τους που συνεργάστηκαν με την Κ.Ο.Θ., την οποία ο Δημήτρης Πακσόγλου χαρακτήρισε ‘κόσμημα για την πόλη’
Πηγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου