Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Φίλες και φίλοι της ορειβασίας και των βουνών,
Ο ΣΕΟΦ σας προσκαλεί στην 23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 12:00 στο καταφύγιο "Χρήστος Φάτσης" στην τοποθεσία Οροπέδιο στο όρος Βαρνούντας. 
H συνάντηση γίνεται σε ετήσια βάση απο
την ίδρυση του ΣΕΟΦ το 1994 και εκτός απο τις δυο πρώτες γίνεται συνεχώς στο Οροπέδιο. Πέρσι είχαμε την εκδήλωση ονοματοδοσίας του καταφυγίου σε "καταφύγιο Χρήστος Φάτσης". Φέτος είναι ευκαιρία να υποδεχτούμε και να τιμήσουμε τους δύο ορειβάτες του συλλόγου που πραγματοποίησαν επιτυχώς αποστολή και ανάβαση στα Ιμαλάια και στην κορυφή Island Peak, 6189μ, τον Θεόδωρο Φάτση και τον Κώστα Παπακοσμά. Επίσης θα τιμήσουμε όπως και πέρσι ανθρώπους για την προσφορά τους στον Σύλλογο καθώς όλες οι δράσεις και οι επιτυχίες έχουν ως βάση τον εθελοντισμό, την συνεργασία και την ανιδιοτελή προσφορά.

Οδηγίες μετάβασης:
Το Οροπέδιο είναι ένα μικρό καταφύγιο σε υψόμετρο 1050μ και με σχετικά εύκολη πρόσβαση από την Φλώρινα. Στον δρόμο για Βίγλα, κοντά στο 4ο χλμ, συναντάμε ένα χωματόδρομο στα δεξιά και τον ακολουθούμε. Ο χωματόδρομος είναι σε καλή κατάσταση και μετά από 3 χλμ περίπου μας βγάζει στο εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου όπου αφήνουμε το αυτοκίνητο και ακολουθούμε το μονοπάτι προς Οροπέδιο (25 λεπτά). Εναλλακτικά η πορεία μπορεί να ξεκινήσει και με τα πόδια από την Φλώρινα (από το Πολιτιστικό Κέντρο προς τα Υδραγωγεία (ασφαλτος μέχρι τα υδραγωγεία και χωματόδρομος μετά) ή από τα "Γυμνάσια" (αμέσως μετά το 1ο Λυκειο) (μονοπάτι). Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε καμιά ώρα ακόμα στα 25 λεπτά του Οροπεδίου. Ο παραπάνω χωματόδρομος είναι και η 2η εναλλακτική διαδρομή για αυτοκίνητο.
Για όσους/ες δεν έχουν πάει καθόλου κατά εκεί θα υπάρξει αναχώρηση την Κυριακή 15/10 στις 9:00 απο τον ΣΕΟΦ για Οροπέδιο. Εύκολη πορεία Διάρκειας 1:30 περίπου. Επίσης προσφέρεται και η δυνατότητα κατασκήνωσης δίπλα από το καταφύγιο από το Σάββατο για όσους και όσες το επιθυμούν.
Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχτούμε!


Το ΔΣ του ΣΕΟΦ
www.seof.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου