Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η 23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2017 η 23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση. Μια ετήσια συνάντηση ορειβατικών συλλόγων και φίλων της ορειβασίας και της φύσης της Φλώρινας και όχι μόνο η οποία ξεκίνησε το 1994 ως η πρώτη δράση
του νεοσύστατου τότε ΣΕΟΦ. 
Με την βοήθεια και του καιρού η συμμετοχή και φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενω ενα μεγάλο πλήθος απο τους συμμετέχοντες διανυκτέρευσε απο το βράδυ του Σαββάτου με σκηνές μπροστά στον χώρο του καταφυγίου. Ελπιδοφόρο μήνυμα για την ορειβασία στην Φλώρινα η μεγάλη συμμετοχή παιδιών που έφτασαν είτε με τις οικογένειες τους είτε με οργανωμένες ομάδες.
Πέρσι το καταφύγιο του Οροπεδίου ονομάστηκε καταφύγιο Χρήστος Φάτσης. Φέτος είχαμε την μεγάλη χαρά να βραβεύσουμε τον γιό του κύριου Χρήστου, τον Θεόδωρο ο οποίος μαζί με τον έμπειρο επίσης ορειβάτη Κώστα Παπακοσμά κατέκτησαν την κορυφή Island Peak (6189μ) των Ιμαλαΐων. Οι επιτυχίες τους, μαζί και με τις φετινές αναβάσεις της Φανής Κουσιπέτκου (Κιλιμάντζαρο, 5895μ) ανεβάζουν την ορειβασία της Φλώρινας ένα ακόμα σκαλί ψηλότερα και ανοίγουν νέους δρόμους. 
Επειδή όμως οι επιτυχίες και οι δράσεις δεν έρχονται έτσι απλά αλλά βασίζονται στην ανιδιοτελή προσπάθεια, την συλλογικότητα και τον εθελοντισμό, στην 23η Παμφλωρινιώτικη Ορειβατική Συνάντηση βραβεύτηκαν επίσης ο Χαρίλαος Ψωμάς και ο Θεόφιλος Μοτεσνίτσαλης τόσο για την πολύτιμη βοήθεια τους φέτος στον Σύλλογο κατά την πραγματοποίηση της 77ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συνάντησης φέτος (15-16 Ιουλίου 2017) όσο και διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια.
Τον Δήμο Φλώρινας εκπροσώπησε για άλλη μια φορά και φέτος ο πάντα δραστήριος ορειβάτης και φίλος αντιδήμαρχος Αρης Αριστείδου και αναφέρθηκε στην συνεχή στήριξη του Δήμου Φλώρινας στις δράσεις προβολής της ορειβασίας και του ορειβατικού τουρισμού της Φλώρινας από τον Σύλλογο.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ορειβατικούς συλλόγους που συμμετείχαν καθώς και όλες και όλους τους φίλους ορειβάτες και ορειβάτισσες που μας τίμησαν με την παρουσία τους ερχόμενοι ακόμα και απο Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κοζάνη και άλλες γειτονικές περιοχές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο Οροπέδιο για τον Οκτώβριο του 2018.
Οι φωτογραφίες της εκδήλωσης βρίσκονται στη σελίδα μας στο facebook

Το Δ.Σ του ΣΕΟΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου