Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας: Να τιμωρηθούν όλοι όσοι ενέχονται στο σκάνδαλο της μόλυνσης της Βεγορίτιδας

Τέλος δεν έχουν οι καταστροφικές παρεμβάσεις στην λίμνη της Βεγορίτιδας, στη μείωση της στάθμης της λίμνης έρχεται να προστεθεί η ρύπανσή της από τα λύματα της γύρω περιοχής. Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια ο σπασμένος αγωγός του βιολογικού του Αγίου Παντελεήμονα και τώρα ανακαλύπτουμε πως
  χωριά όπως ο Περδίκκας, Πεντάβρυσσος  το Ανατολικό και άλλα ακόμα, χωρίς να διαθέτουν στοιχειωδώς ούτε βόθρους,  χύνουν τα λύματά τους σε παρακείμενους  χειμάρους, οι οποίοι καταλήγουν στο ποταμό Σολού, που εκβάλλει στην λίμνη Βεγορίτιδα!
Ύστερα από καταγγελίες κατοίκων των γύρω περιοχών και μετά από αυτοψία μελών του Συλλόγου, ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας διαπίστωσε πως το πρόβλημα αγγίζει τα όρια της περιβαλλοντικής καταστροφής. Κατόπιν τούτου, συγκεντρώνοντας όσα στοιχεία χρειάζονταν ώστε να τεκμηριώσει μηνυτήρια αναφορά, αυτή κατατέθηκε στην Εισαγγελία Περιβάλλοντος στην Θεσσαλονίκη. 
Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση και κάθε υπεύθυνο ότι δεν θα αφήσει τέτοιες παρανομίες να συνεχιστούν. Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι η δημιουργία Δημόσιου και Ανεξάρτητου Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης, έτσι ώστε η προστασία της και του Περιβάλλοντος να έχουν την πρέπουσα αντιμετώπιση και όχι την μέχρι τώρα εγκληματική απραξία των αρμόδιων φορέων. Η μυνητήρια αναφορά έγινε κατά παντός υπευθύνου και αναμμένουμε τα αποτελέσματά της. Σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούμε θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας με κάθε μέσο και τρόπο. 
Για το Δ.Σ του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας 
Ο Πρόεδρος 
Νικόλαος Μούλας










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου