Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε δυναμικά στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2017

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχε δυναμικά στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA που διοργανώθηκε από τις 10 – 12 Νοεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη από τη ΔΕΘ – HELEXPO, με στόχο την ανάδειξη της Δυτικής Μακεδονίας ως προορισμού εναλλακτικών τουριστικών "εμπειριών"
δωδεκάμηνης διάρκειας στο εξειδικευμένο διεθνές εμπορικό κοινό που συμμετείχε σ΄ αυτή.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην αποστολή της Περιφέρειας οι Δυτικομακεδόνες τουριστικοί επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν περί τις ογδόντα  Β2Β συναντήσεις με είκοσι έναν επιλεγμένους Hosted Buyers από χώρες όπως η Βουλγαρία,η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ,  η Ρωσία, η Κύπρος,  το Ισραήλ, η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία, η Ιταλία, η Ινδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία,  η Πολωνία, το Βέλγιο, η Ελβετία και να προωθήσουν την Περιφέρεια μας ως ένα ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό που προσφέρει πολλαπλές "εμπειρίες" κάθε εποχή του χρόνου, για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον.
Παράλληλα στη δεξίωση που παρέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε τριάντα δύο επιλεγμένους Hosted Buyers, δόθηκε η δυνατότητα να αναδειχθεί η Δυτικομακεδονική φιλοξενία, το μοναδικό γαστρονομικό της απόθεμα και να αναλυθούν τα πολύ ελκυστικά τουριστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που διαχέονται σε όλη την επικράτεια της Περιφέρειας μας, τα οποία  αναδεικνύουν τον διαχρονικό πολιτιστικό της πλούτο και τη μοναδικότητα του φυσικού της περιβάλλοντος, ως τα πλέον ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Ενθουσιώδεις υπήρξαν οι κριτικές των φιλοξενούμενων Hosted Buyers, των εκθετών και των επισκεπτών της έκθεσης για τα απλά αλλά ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας και τα τοπικά εδέσματα που δοκίμασαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, γεγονός που σε αυτό το στάδιο, καταδεικνύει την αναγκαιότητα εντατικής προβολής του τοπικού γαστρονομικού μας αποθέματος ως βασικής συνιστώσας των δράσεων τουριστικής προβολής της Δυτικής Μακεδονίας.
Σημαντική υπήρξε η συμβολή Δήμων Καστοριάς, Βοΐου, Νεστορίου και Δεσκάτης στην προβολή του χαρτοφυλακίου εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Δήμου Αμυνταίου με την προβολή των εξαιρετικών οίνων της περιοχής.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης παρουσιάστηκε από το Δήμο Καστοριάς το έθιμο των Καστοριανών 'Ραγκουτσαριών” το οποίο ενθουσίασε τους επισκέπτες.
Η ανταπόκριση των αγοραστών τουριστικών υπηρεσιών υπήρξε εξαιρετικά θερμή και προέκυψαν αρκετές κατ αρχήν συμφωνίες, γεγονός που αναμένεται να επιδράσει θετικά στο άνοιγμα νέων και στην περαιτέρω αξιοποίηση των υφιστάμενων αγορών.
Σε ότι αφορά τη συνέχεια της δράσης οι συμμετέχοντες στις Β2Β συναντήσεις, τουριστικοί πράκτορες από όλο τον κόσμο θα λάβουν σε ηλεκτρονική μορφή το διαθέσιμο υλικό τουριστικής προβολής της Π.Δ.Μ. (φωτογραφίες ,τουριστικούς οδηγούς, χάρτες και video) και άλλες πληροφορίες που μπορεί να τους ενδιαφέρουν.

Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης – Επιχειρηματικότητας - Εμπορίου - Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου