Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Βραδιά λογοτεχνίας και μουσικής αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη στο Αμύνταιο

2017: Έτος Καζαντζάκη
«Νίκος Καζαντζάκης» ( 1883-1957) – 60 χρόνια από το θάνατό του
Σας γνωστοποιούμε ότι, το Γυμνάσιο Αμυνταίου και το Ωδείο Φλώρινας-Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Αμυνταίου, διοργανώνουν Βραδιά λογοτεχνίας και Μουσικής αφιερωμένη στον Νίκο  Καζαντζάκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Ώρα έναρξης της εκδήλωσης η 19.15’.
Στην εκδήλωση:

1.Θα προβληθεί ολιγόλεπτη ταινία σχετική με τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού συγγραφέα και διανοητή, παραγωγή του Μουσείου Καζαντζάκη.
2.Θα μιλήσει η Χριστίνα Αργυροπούλου, Διδάκτωρ Φιλολογίας- συγγραφέας, επίτιμη σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με θέμα: «Το μουσικό στοιχείο (χορός,  τραγούδι, ποίηση, μαντινάδες, μουσικά όργανα) στο έργο του Ν. Καζαντζάκη: Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά.
3.Θα αναγνώσουν αποσπάσματα έργων του Νίκου Καζαντζάκη, μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου και θα τραγουδήσουν μελοποιημένους στίχους του λογοτέχνη μας, καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Αμυνταίου και  του παραρτήματος Αμυνταίου του Ωδείου Φλώρινας. 
Στο χώρο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δρώμενα και  θα εκτεθούν πίνακες σπουδαστών και καθηγητών της σχολής Καλών τεχνών Φλώρινας. Επιπλέον θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίων και έκθεση ταμπλό με εργογραφικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου δημιουργού, παραχωρημένη από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου