Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο!



3 σχόλια:

  1. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα.
    Θα είμαστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να γίνει, κάποιος τέλος πάντως, σχεδιασμός για τη διάσωση του ασφαλιστικού με τη δεδομένη γήρανση του πληθυσμού, την ουσιαστική μείωση της ανεργίας -πλήρης και όχι ελαστικής απασχόλησης και μιας αξιοπρεπούς σύνταξης, ασχολούνται όλοι για τη Δόξα της Μακεδονίας του Αλεξάνδρου
    Ο κ. Νίμιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της ΠΓΔΜ, ανέφερε: «Θα πω ότι προσωπικά δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση για τον Μέγα Αλέξανδρο, αν και γνωρίζω ότι η άποψή μου αυτή μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επικρίσεων στις δύο χώρες. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν σίγουρα μεγάλος κατακτητής, όμως έσφαξε χιλιάδες ανθρώπους και κατέστρεψε πολλές πόλεις. Δεν διέδωσε τη δημοκρατία και τις πολιτειακές αξίες. Για τον λόγο αυτό μου φαίνεται περίεργο που υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα, σχετικά με το ποιος θα τον κληρονομήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πάω στο συλλαλητήριο γιατί το 1992 το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης υπήρξε η μήτρα της σημερινής άκρας δεξιάς, της Χρυσής Αυγής. Εκεί μέσα στο συλλαλητήριο, μέσα στη «μυσταγωγία» των μαζικών συναθροίσεων, καλλιεργήθηκε μια σοβινιστική ταυτότητα που, μαζί με το μίσος για τους «γυφτοσκοπιανούς» γείτονές μας ενστάλαξε, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους, τον αμετροεπή σύγχρονο ελληνικό εθνικολαϊκισμό. Από τις υπόλοιπες συναθροίσεις (αγανακτισμένοι ) γεννήθηκαν πρωτογεννήσεις όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ. Στα συλλαλητήρια αυτά νομίζω πως βρίσκεται και η απάντηση στο πως προήλθε αυτό που ο Θεόδωρος Πάγκαλος ονομάζει «Λαός ηλιθίων»

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή της Μαρίας Αναστασοπούλου και του Δημήτρη Οικονόμου
    Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου ότι ο λαός αντιδρά, ο κ. Πάγκαλος ήταν αποστομωτικός: «Ο λαός είναι η σάρα και η μάρα» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «600.000 ψήφισαν τον Σώρρα, μη μου λέτε για λαό. Ο καθένας που λέει μ@@@ιες, λέει “ο λαός”».
    Στην συνέχεια προσέθεσε ότι για να μιλήσει κάποιος και να αποφασίσει σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, πρέπει να έχει ειδικές ιστορικές γνώσεις πάνω στο Μακεδονικό. «Ενας λαός ηλιθίων δεν μπορεί να κάνει δημοψηφίσματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή