Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Μια μέρα τρεις συνοδοιπόροι...

Μεγάλη κινητικότητα τις μέρες αυτές, ιδιαίτερα στη Β.Ελλάδα.
Και τούτο, γιατί πίσω από το όνομα της Μακεδονίας, που παζαρεύεται πάλι, κάτι μας μαγειρεύουν οι μεγάλοι.
Πόσο ήρεμα άραγε μπορούμε να  κοιμόμαστε ως λαός ύστερα από την ξανά και ξανά διαπίστωση ότι η Ν.Εποχή κοντεύει να μας διαλύσει ως έθνος και να μας διαμελίσει ως κράτος;

Μήπως όμως την αδικούμε κιόλας;
Με την αμφιβολία αυτή ας την ξαναμελετήσουμε.
(Το κείμενο είναι στηριγμένο σε μελέτη σχετική του Δρ.Θεολογίας και πτυχιούχου Φιλοσοφίας, Αρσ. Βλιαγκόφτη και αναδημοσιεύεται)
''Η Νέα Εποχή βασίζεται σε μια άποψη της αστρολογίας ότι κάθε 2000 χρόνια περίπου η ανθρωπότητα μπαίνει και σε νέα εποχή.
Η προηγούμενη μας λένε ήταν των ιχθύων, του χριστιανισμού.
Τώρα μπαίνουμε στην εποχή του υδροχόου, μια χρυσή εποχή για όλους.
Ο χριστιανισμός θα τεθεί στο περιθώριο της ιστορίας.
Θα έρθουν νέες αλήθειες.
Θα τις φέρει ο νέος Μεσσίας ή ο Χριστός της Νέας Εποχής.
Η Νέα Εποχή είναι ένα αόρατο δίχτυ παραθρησκευτικών οργανώσεων σ΄όλο τον κόσμο.
Όλες αυτές τις οργανώσεις τις ενώνουν οι κοινοί στόχοι και η κοινή αντίληψη για τον κόσμο, για τον άνθρωπο και το Θεό, και τα αντλούν από τις ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό.
Βασικά στοιχεία της διδασκαλίας της Ν.Εποχής  είναι η πίστη σε απρόσωπο Θεό, στο ''νόμο'' του κάρμα και τις μετενσαρκώσεις, και στη δυνατότητα της μετεξέλιξης του ανθρώπου σε κατ΄ουσίαν Θεό με τις δικές του μόνο δυνάμεις και με τη βοήθεια του διαλογισμού.
Τα άλλα μηνύματά της: σεξ, βία και εξοικείωση με τη μαγεία, καθώς και το δαιμονικό στοιχείο, διοχετεύονται στους ανθρώπους κυρίως από τα Μ.Μ.Ε, τη μουσική (κυρίως ροκ), τις λεγόμενες πολεμικές τέχνες της Ανατολής, τα είδη των παιδικών παιχνιδιών κ.α.
Αυτοί που κατευθύνουν τη Ν.Ε έχουν δύο βασικούς στόχους.
Πρώτο την εγκαθίδρυση μιας Νέας Τάξης Πραγμάτων σε πολιτικό-οικονομικό επίπεδο με κατάληξη στην επιβολή μιας παγκόσμιας κυβέρνησης με επικεφαλής έναν παγκόσμιο κυβερνήτη (δικτάτορα), τον αναμενόμενο από αυτούς ''Μεσσία'' της Ν.Ε.
Δεύτερο την εγκαθίδρυση της Νέας Τάξης Πραγμάτων σε θρησκευτικό επίπεδο. Δηλ. τη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας θρησκείας ή πανθρησκείας, η οποία θα προκύψει από τη συνένωση όλων των γνωστών θρησκειών.
Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι,  οι σχεδιαστές της Ν.Ε κρίνουν ότι θα πρέπει να επιβληθεί ένα σύστημα απόλυτου ελέγχου στην παγκόσμια οικονομία, το εμπόριο, στη διατροφή.
Και για να γίνει ο κόσμος απολύτως ελεγχόμενος, σχεδιάζεται η κατάργηση του γνωστού μας χρήματος και η καθιέρωση του λεγόμενου πλαστικού χρήματος μέσω των καρτών.
Για να μπορούν  δε να ελέγχουν και να καταστέλλουν τις αντιδράσεις, προωθούν ένα καθεστώς παγκόσμιου αστυνομικού ελέγχου μέσω των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και των ηλεκτρονικών φακελωμάτων.
Για να επικρατήσει επίσης η Ν.Ε σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο δρα ως οδοστρωτήρας, που ισοπεδώνει γλώσσες, πολιτισμούς, παραδόσεις, εθνικές ιδιαιτερότητες, προωθώντας τον εξαμερικανισμό των εθνών.
Προωθεί και την υποταγή των εθνών θέτοντας ουσιαστικά τέλος στην εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Ήδη τα εθνικά κέντρα εξουσίας δεν ελέγχουν πλήρως την οικονομική πολιτική.
Είναι υποχρεωμένα να προσαρμόζονται στις επιταγές άλλων διεθνών κέντρων.
Στο πολιτικό επίπεδο υπονομεύονται πολλοί από τους δημοκρατικούς θεσμούς και εξασθενεί η δύναμη, το κύρος και η αποτελεσματικότητά τους.
Αφ΄ετέρου η Νέα Εποχή( Ν.Ε) καλλιεργεί και οξύνει τις εθνικές αντιπαραθέσεις με την τακτική του ''διαίρει και βασίλευε''.
Δόγμα του νέου ΝΑΤΟ είναι ότι η εθνική κυριαρχία μπορεί να παραβιάζεται (από το ΝΑΤΟ), οπουδήποτε στη γη κρίνει αυτό ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα μειονοτήτων.
Για να επικρατήσει σε θρησκευτικό επίπεδο υποστηρίζει ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και επιδιώκει τη διάβρωση, την άλωση δηλ. εκ των ένδον του χώρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας διεθνώς, μιας και οι υπόλοιπες ''Εκκλησίες'' ή θρησκείες λίγο πολύ είναι μέσα στο παιχνίδι τους.
Αυτή σε συντομία είναι η Νέα Εποχή.
Ύστερα από όλα αυτά υποψιαζόμαστε ποιοι μπορεί να υποκινούν τους γείτονές μας Σκοπιανούς, Τούρκους, Αλβανούς και διεγείρουν διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας, καθώς και ποιοι είναι πίσω από τα παρασκήνια, που στοχεύουν να ξεχάσουμε οι Έλληνες την ιστορία και την πίστη μας.
Τον εαυτό μας δηλαδή. 
Γι΄αυτό πολιτικοί και άρχοντες με αγωνιστικό πριν φρόνημα τώρα έχουν συμβιβαστεί και συνηγορούν σ΄όλα αυτά.
Θεωρούν μάλλον αδύνατο και αδιανόητο να τα βάλουν μ΄όλους αυτούς που μας υπονομεύουν.
Εδώ όμως θυμόμαστε την περίπτωση του μυλωνά.
Κάποιος διατηρούσε πολύ έξω από το χωριό του έναν νερόμυλο.
Μια μέρα τρεις συνοδοιπόροι πλησίασαν το μυλωνά και τον ρώτησαν  πόσο θα τους πωλούσε το μύλο,αν ήθελαν να τον αγοράσουν.
Ο μυλωνάς τους απέκλεισε την πώληση, γιατί ήταν ευχαριστημένος για όλα του.
Έτσι με κανένα τρόπο δεν όριζε τιμή, μέχρις ότου του όρισαν ένα χρονικό διάστημα να το καλοσκεφτεί, αν ήθελε να ζήσει.
Ο μυλωνάς βρέθηκε παγιδευμένος.
Μπρος βαθύ και πίσω ρέμα.
Τι έπρεπε να κάνει;
Κι εμείς τι πρέπει να κάνουμε;
Πάντως να μην έχουμε και την απάθεια της νύφης της παρακάτω ιστορίας:  Στο διπλανό δωμάτιο ο παππούς πεθερός χαροπάλευε κι η νύφη στην κουζίνα είχε στήσει το ατελιέ της, έκανε το μακιγιάζ της κι έβγαζε με το πάσο της τα φρύδια με το τσιμπίδι. Την πλησιάζει κάποιος από τους επισκέπτες: κόρη μου, δίπλα ο πατέρας σου πεθαίνει κι εσύ βγάζεις τα φρύδια σου;
Καλά,μπάρμπα, μήπως κι άμα αφήσω το φρύδι μου να γίνει θάμνος, θα τον σώσω;
Kαι κλείνουμε και με τα εξής προφητικά λόγια του μακαριστού γέροντα  π.Αυγουστίνου , που λέχτηκαν πολλά χρόνια πριν:
'' 'Στώμεν καλώς΄. Έρχονται μέρες φοβερές. Θα πέσουν έθνη. Θα γίνει άνω κάτω ο κόσμος. Ό,τι είδαμε ως τώρα είναι μικρά. Να είμεθα με το Ευαγγέλιο. Εμείς οι ολίγοι θα γίνουμε ζύμη και η μαγιά ενός νέου κόσμου. Και τότε η Ελλάς δε θα πεθάνει ποτέ. Θα είναι το άστρο το φωτεινό, το οποίο θα φωτίζει τον κόσμο και θα φωνάζει και εις τα άλλα έθνη: 'Στώμεν καλώς' ''.
Γένοιτο
 Αμήν
Ζιώγα Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου