Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

5 προκρίσεις για τις ομάδες της Φλώρινας στο παίδων - κορασίδων

Το Σάββατο 24/2/2018 πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι προκριματικοί αγώνες του Πανελλήνιου Ατομικού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων (U15). Οι ομάδες της Φλώρινας ΣΑΡΙΣΕΣ και ΟΕΑ συμμετείχαν με 8 αγόρια και 11 κορίτσια. Μάλιστα, τα
περισσότερα παιδιά ήταν πολύ μικρότερα σε ηλικία από την κατηγορία τους.
Συνολικά αγωνίστηκαν 95 αθλητές διεκδικώντας τις 6 θέσεις πρόκρισης και 32 κορίτσια για 4 θέσεις πρόκρισης στην τελική φάση που θα γίνει στα Χανιά την άνοιξη.
Από την Φλώρινα είχαμε την απευθείας πρόκριση της Χρυσής Φωτιάδου, η οποία βρίσκεται στην 3η θέση της Πανελλήνιας Κατάταξης της κατηγορίας, ενώ έπαιξαν οι: Ιωσήφ Ελσάμι, Νίκος Σφέτκος, Δέσποινα Άμπα (Αίας Ευόσμου), Κων/νος Σαββίδης, Σωτήρης Μούσιας, Ζαχαρίας Ελσάμι, Αλεξία Μάλο, Κατερίνα Πεσιρίδου, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Στέφανος Ουλιάρης, Γιώργος Πεσιρίδης, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου, Δέσποινα Γκέσσα, Γεωργία Σπανού. Επίσης τα τρία κορίτσια του ΟΕΑ από Αλεξανδρούπολη και Αθήνα, Χατζηκύρκα Ελισσάβετ, Πιστόλα Κων/να και Γαβαλά Στυλιανή.
Η μεγάλη πρόκριση ήρθε από τον Ιωσήφ Ελσάμι, 1ο χρόνο στην κατηγορία, ο οποίος πολύ εύκολα κατέβαλε όλους τους αντιπάλους του και βρέθηκε στην τελική 6άδα.
Την πρόκριση πήραν ακόμα τα τρία κορίτσια του ΟΕΑ, Χατζηκύρκα, Πιστόλα και Γαβαλά. 
Μία ανάσα από την πρόκριση έφτασαν ο Μούσιας και η Άμπα, οι οποίοι ηττήθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι 2-3.
Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε από τον Ζαχαρία Ελσάμι και τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή, που βγήκαν 1οι στον όμιλό τους και αποκλείστηκαν στα νοκ-άουτ παιχνίδια. Τα υπόλοιπα παιδιά αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων.
Έτσι, στην τελική φάση η Φλώρινα θα έχει πολύ δυνατή παρουσία με 4 κορίτσια και 1 αγόρι.
Συμπερασματικά, πέρα από τις προκρίσεις, οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν ένα πολύ γερό τεστ για τα μικρά παιδιά των ΣΑΡΙΣΩΝ που έπαιξαν ανταγωνιστικά απέναντι σε μεγαλύτερους αντιπάλους. Η συμμετοχή και μόνο 8χρονων παιδιών σε μεγάλες κατηγορίες δείχνει την αποφασιστικότητα του προπονητή και των παιδιών για αγωνιστική βελτίωση μέσα από τους αγώνες.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που προκρίθηκαν και σε όλα που έπαιξαν με πάθος και δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου