Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κινητοποίηση του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας για τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο

8 ΜΑΡΤΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ

8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.
8 Μάρτη 2018, εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, χρειάζεται να συνεχίσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προστασία της μητρότητας, για το δικαίωμα των οικογενειών μας σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, καθώς όλα αυτά έχουν τεθεί στο απόσπασμα εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών όλα τα τελευταία χρόνια με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Χωρίς τέλος αποδεικνύονται οι περικοπές στις παροχές υγείας, τις εξετάσεις, τη νοσηλεία, τα φάρμακα, την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε εξοπλισμό, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης στην οποία προχωρά η κυβέρνηση με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», με σκοπό να ενισχυθούν μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση στο Νοσοκομείο Φλώρινας επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό. Η παιδιατρική κλινική υπολειτουργεί, αφού αυτή τη στιγμή επί της ουσίας δεν υπηρετεί κανένας γιατρός και το πρόγραμμα εφημεριών καλύπτεται με μετακινήσεις παιδιάτρων από γειτονικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μη νοσηλεύονται στην παιδιατρική νεογνά και παιδιά, να αντιμετωπίζονται μόνο τα επέιγοντα περιστατικά, να μη γίνονται τοκετοί και να παραπέμπονται τα περιστατικά σε νοσοκομεία γειτονικών πόλεων, Πολλές γυναίκες που είχαν προγραμματίσει να γεννήσουν εκεί αναγκάζονται να αναζητούν άλλη λύση, την ώρα που βάζουν ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους. Επίσης, με μεγάλες ελλείψεις λειτουργεί η παθολογική κλινική και η μονάδα τεχνητού νεφρού, ενώ και η οφθαλμολογική και η αιμοδοσία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα λειτουργίας στο άμεσο μέλλον λόγω έλλειψης ιατρών. Τέλος, πολλές από τις ανάγκες του νοσοκομείου καλύπτονται από επικουρικούς ιατρούς, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας με αμφίβολο το εάν θα παραμείνουν στη θέση τους, ενώ στην  ίδια μοίρα βρίσκονται και άλλοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην καθαριότητα κλπ)
Πετσοκομένοι είναι και οι προϋπολογισμοί του νοσοκομείου, καθώς έχουν μειωθεί πάνω από 70% σε σχέση με το 2010, οπότε είναι ορατός ο κίνδυνος έλλειψης υλικών, ειδικά εάν λειτουργήσουν κανονικά οι κλινικές. Την ίδια στιγμή οι εκάστοτε κυβερνήσεις κομπάζουν ότι έχουν μειώσει τις δαπάνες για τα φάρμακα και γενικά τις δαπάνες για την υγεία, τη στιγμή που νοσοκομεία υπολειτουργούν – παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό - και οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν ολοένα και περισσότερο για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες περίθαλψης και υγείας. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον, όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, συνεχίζουν να πλουτίζουν  με σκάνδαλα αλλά και (κυρίως) νόμιμα, καθώς οι νόμοι του αστικού κράτους είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί γι’ αυτές.   
Ευθύνη έχουν και οι φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι κόμματων της περιοχής (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Εργατικά Κέντρα), που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν ενεργητικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, που έφερε αυτά τα αποτελέσματα.
Δε δεχόμαστε να θυσιάσουμε την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας, για να αυξηθεί η πελατεία και τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, για να δώσουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση νέα προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και από τα λεφτά που θα περικόπτουν από την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τους περάσει! Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε, οι υγειονομικοί μαζί με τα σωματεία, τους συλλόγους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για την πλήρη ανάπτυξη των κλινικών του νοσοκομείου μας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, την κατάργηση όλων των πληρωμών από τους ασθενείς για την Υγεία.
Διεκδικούμε
-- Να γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Φλώρινας και να καλύπτονται πλήρως οι σύγχρονες ανάγκες των ασθενών. Να μονιμοποιηθούν όλοι όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
-- Να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου Φλώρινας και όλων των δημόσιων νοσοκομείων, ΚΥ και όλων των δομών δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας.
-- Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία , εξετάσεις και τα φάρμακα.
-- Να ενταχθούν όλα τα εμβόλια στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού και να γίνονται δωρεάν σε όσους τα έχουν ανάγκη.
Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας (Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 7 Μάρτη στις 9 το πρωί. 
Η κινητοποίηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της γυναίκας, η οποία είναι ιστορική ημέρα αγωνιστικής διεκδίκησης για τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. 
Οργανωμένος αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η ανάπτυξη και η παροχή των υπηρεσιών Υγείας πρέπει να είναι στην ευθύνη του κράτους και να τις εξασφαλίζει ισότιμα σε όλους
Πέμπτη 8 Μάρτη στις 6.30μμ στο καφέ Εν Φλωροίνοι εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου