Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Δεν έχει όρια η υποκρισία τους

Τη μια μέρα, αρχικά εκφωνούν πύρινους λόγους κατά της συμφωνίας που εκχωρεί όνομα, γλώσσα και εθνότητα στα Σκόπια, λίγη ώρα μετά, την ώρα της ψηφοφορίας για το ψήφισμα, αντί για την καταδίκη της υπογραφής της συμφωνίας, συντάσσονται πίσω απ’ τη γραμμή του
Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, στηρίζοντας τις επιλογές της Κυβέρνησης.
Την άλλη μέρα, και την ώρα της επίσημης υπογραφής της συμφωνίας στις Πρέσπες, ¨διαδηλώνουν¨ εναντίον της και ξιφουλκούν με δηλώσεις τους, άμεσα ή έμμεσα, κατά του Περιφερειάρχη.
Τελικά, δεν έχει όρια η υποκρισία ορισμένων μελών της σημερινής Περιφερειακής αρχής.
Υποκρισία που έχει λόγο και εξήγηση. Για να εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια (σ. σ. όπως οι ίδιοι τα έχουν ήδη αποκαλύψει ή ¨αποκαλύπτονται¨ μέσω διαρροών προς τα μέσα ενημέρωσης). 
Από τη μια κρατούν με νύχια και με δόντια τις θέσεις εξουσίας που κατέχουν και από την άλλη προσπαθούν να ξεγελάσουν τους πολίτες παριστάνοντας τους ¨αντιστασιακούς¨.         
Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί να δικαιολογούνται (σ. σ. ως ανθρώπινες αδυναμίες) σε θέματα μικρής σημασίας.
Πώς όμως να συγχωρεθούν και να τις προσπεράσει κανείς όταν αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα και άλλα σημαντικότατα, επίσης, θέματα όπως είναι αυτό του ξεπουλήματος της ΔΕΗ;
Αποδείχτηκε πολλές φορές μέχρι σήμερα πως ο συνδυασμός Ανατροπή- Δημιουργία πορεύεται με βάση τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα όσων απέμειναν σ’ αυτόν, αλλά όλα έχουν τα όρια τους. Κάτι που τα μέλη του δεν εννοούν να καταλάβουν και πιστεύουν πως μπορούν να κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλο τους.
Όσο για τον κ. Καρυπίδη, τι άλλο να πούμε; Η απροθυμία του να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Μακεδονικό,  η επιλογή του να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες  με το πρόσχημα της θεσμικής παρουσίας και της επίδοσης  ενός «χλιαρού» ψηφίσματος που ψήφισε μόνο η δική του  παράταξη,  ψήφισμα που δεν καταδίκαζε ρητά την συμφωνία και δεν ζητούσε την μη υπογραφή της, αποδεικνύουν πως, δυστυχώς για τον τόπο, αδυνατεί να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις.
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αυτός και οι ακόλουθοί του περιφερειακοί σύμβουλοι, άκουγαν, χωρίς να αντιδράσουν, τον κο Κοτζιά να υποτιμά την παρουσία των χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν στο Πισοδέρι και ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , όταν ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κος Ζάεφ προσφώνησε τους παριστάμενους ως «Έλληνες και Μακεδόνες», προσβάλλοντας κατάφορα την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που τον φιλοξενούσε.
Το ότι κατέληξε αντί να ασκεί και να τιμά το ρόλο που του ανέθεσαν οι πολίτες, στο να παρίσταται και να χαιρετίζει, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του.       
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου