Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Επιστολή παραίτησης του Πέτρου Γώγου από στέλεχος των ΑΝΕΛ

7
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων.
1. Με βρίσκει κάθετα αντίθετο η παραχώρηση του Ονόματος «Μακεδονία» στη γείτονα χώρα (άλλωστε αυτή είναι και η θέση του κινήματος)

2. Η «βεβιασμένη λύση» με την "επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη συμφωνία" στην οποία μας έσυρε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, με την πρόφαση «το θέμα πρέπει να κλείσει τώρα» με βρίσκει, επίσης, κάθετα αντίθετο, επειδή αναγνωρίζει defacto Μακεδονικό κράτος - Μακεδονική Εθνότητα - Μακεδονική Γλώσσα και, ως συνέπεια αυτού, θα οδηγήσει στον σταδιακό περιορισμό ή και την εξάλειψη του όρου «Μακεδονία» στην Ελληνική επικράτεια (δεδομένου του γεγονότος ότι η ύπαρξη κράτους, έστω και σλαβογενούς - βουλγαροσερβικού με αυτό το όνομα, θα επιβάλει στις από εδώ και πέρα συνομιλίες και διακρατικές συμφωνίες τον όρο «Μακεδονία»)
3. Δεν με καλύπτουν οι ισχυρισμοί ότι ο όρος severna macedonia θα παραμείνει έτσι. Το παράδειγμα της TransJordan - ΥπερΙορδανίας, όπου έφυγε το trans με μονόπλευρη απόφαση της χώρας και έμεινε σκέτο Ιορδανία, δεν μας προβληματίζει; Άλλωστε, οι προκλητικότατες χθεσινές δηλώσεις του Ζάεφ ξεκαθάρισαν τις προθέσεις τους: «η ευρωπαϊκή αντίληψη αποτελεί δημοκρατική έκφραση, οι Έλληνες, οι Μακεδόνες, οι Ευρωπαίοι, είναι πιο ισχυροί απέναντι στην ξενοφοβία».
4. Δεν με καλύπτουν οι ισχυρισμοί του ΥΠΕΞ περί καλής γειτονίας και καλών φίλων. Τους έχουν ήδη νιώσει στο πετσί τους οι πρόγονοί μας. Τώρα, που μας χρειάζονται, εμφανίζονται άψογοι. Αργότερα; 
5. Προφανώς, ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ η δήλωση "δεν θα το ψηφίσουμε οι ΑΝ.ΕΛ. όταν έρθει στην βουλή", επειδή στο μεσοδιάστημα (12-18 μήνες) που θα ακολουθήσει, βάσει του χρονοδιαγράμματος, η γειτονική χώρα θα έχει μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με ΟΝΟΜΑ που θα έχουμε ήδη εγκρίνει ΕΜΕΙΣ! Τι θα κάνουμε, άραγε, όταν καταψηφιστεί στη Βουλή η πρόταση; Θα …αναγκάσουμε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να τους αποβάλουν; Τους δίνουμε τα πάντα, δεν δίνουν ΤΙΠΟΤΕ!
Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι μία τέτοιου είδους συμφωνία οφείλει να έχει την συναίνεση όλου του ελληνικού λαού, στον οποίο πρέπει να δώσουμε την δυνατότητα να εκφραστεί με δημοψήφισμα. Κάθε ευαίσθητη, πραγματικά δημοκρατική κυβέρνηση, που σέβεται το λαό της αυτό θα έκανε (ακόμα και ο Ζάεφ.....).
Για αυτούς τους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα θεωρούμε ότι η κόκκινη γραμμή μας είναι εδώ!
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Η Φλώρινα πουλιέται με έναν νόμο (αυτόν της ΔΕΗ)! Η Μακεδονία ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!
Η αξιοπρέπειά μας, η κληρονομιά που παραλάβαμε από τους προγόνους μας, η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας, μας οδηγεί σε ένα συμπέρασμα:
Δεν θα είμαστε εμείς, αυτοί που θα συναινέσουμε στην Απάρνηση και την Απαλοιφή της Ιστορίας μας, της Ταυτότητάς μας ως Μακεδόνων και, άρα, Ελλήνων!
Κανένα οικονομικό ή άλλο όφελος δεν είναι πάνω από την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας! 
ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ, και μάλιστα στην πολύπαθη ΠΡΕΣΠΑ, στην πολύπαθη Φλώρινα!
Δέν μπορούμε και δέν πρέπει να συναινέσουμε με κανέναν τρόπο στο ξεπούλημα της ΜΑΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ
ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗΣ!
Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του περιφερειάρχη γραμματείας οργανωτικού ΑΝ.ΕΛ Δυτικής Μακεδονίας (θα μας επιτρέπεται άραγε στο εξής να χρησιμοποιούμε τον όρο;) και από μέλος των ΑΝ.ΕΛ.
Έδωσα την ψυχή μου για το κίνημα, που με τίμησε τοποθετώντας με σε αυτή την θέση, νομίζω ότι ανταποκρίθηκα με όλες τις δυνάμεις μου.
Δυστυχώς, οι κόκκινες γραμμές του κινήματος, που είναι καθορισμένες από την ιδρυτική διακήρυξη και επιβεβαιώθηκαν στα Συνέδρια των ΑΝΕΛ, παραβιάστηκαν
Δυστυχώς ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ. Νιώθω Προδομένος.
Γώγος Γ. Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου