Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΖΩΗΣ

Η δωρεά οργάνων αφορά την προσφορά οργάνων προς μεταμόσχευση από έναν δότη που δεν είναι πια στη ζώη!Πραγματοποιείται μόνο απο εγκεφαλικά νεκρούς ανθρώπους,που πεθαίνουν ενώ νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Από έναν δότη μπορούν να σωθούν έως και 20 ασθενείς με ανεπάρκειες ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά,οι πνεύμονες κτλ.
Στην Ελλάδα 1000 άτομα περιμένουν για ένα μόσχευμα νεφρού και πάνω από 100 για μόσχευμα ήπατος,καρδιάς η πνεύμονα! Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν χάσει το φως τους και η μόνη τους ελπίδα είναι ένα μόσχευμα κερατοειδούς.Πολλές χιλιάδες πιθανόν να καταλήξουν, διότι δεν γίνονται αρκετές δωρεές οργάνων!
Η σωστή ενημέρωση για το θέμα και η επιθυμία του ασθενούς να είναι ή όχι δότης, επηρεάζουν καθοριστικά την απόφαση των οικογενειών μιας και αυτοί παίρνουν την τελική απόφαση!
Ας προβληματιστούμε λοιπόν για το θέμα κ ας αναρωτηθούμε...."Γιατί να μην προσφέρεις μετά το θανατό σου ένα μέρος από τον εαυτό σου,όταν ξέρεις ότι μπορείς να σώσεις τόσες ζωές;"

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου