Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΜΕΤΕΩΡΑ-ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 0-0



       ΣΤΑΘΗΚΕ ΟΡΘΙΟΣ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 
ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ Ο ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗ 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 


 Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση Μετέωρα - Φιλυριακος για την 1η αγωνιστική του 2ου Γύρου του Α΄ ομίλου στο Πρωτάθλημα Γυναικών. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 0-0 σ' ένα παιχνίδι που άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί "Λασπομαχία". Ο αγώνας διεξήχθη σε βαρύ αγωνιστικό χώρο (παντού λάσπες) γεγονός που στάθηκε εμπόδιο για να γίνουν πολλές ευκαιρίες.
Ο Φιλυριακός πήγε στα Μετέωρα έχοντας να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα. Απουσίες, τραυματισμοί, ασθένειες παικτριών, ενώ την ημέρα του αγώνα συνάντησε και χιόνι όταν ξεκίνησε το ταξίδι του για την Καλαμπάκα.
Στο γήπεδα Διάβας στην Καλαμπάκα έγινε ένα ματς δυνατό, με πολλά μαρκαρίσματα, ορισμένες φορές σκληρά σ' ένα λασπώδες τερέν. Ο Φιλυριακός θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη αφού είχε κάποιες ευκαιρίες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στο πρώτο κιόλας λεπτό η Μάινου μπήκε δυνατά στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε την τερματοφύλακα που έβγαινε αλλά οι αμυντικές απομάκρυναν την μπάλα. Στο 22΄ πάλι η επιθετικός του Φιλυριακού βγήκε τετατέτ με την αντίπαλη γκολκίπερ αλλά πριν πλασάρει πρόλαβε αμυντικός των Μετεώρων και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Φιλυριακός είχε επίσης δύο καλά σουτ στο πρώτο μέρος με τη Λυπίτκα (έδιωσε σε κόρνερ η άμυνα των Μετεώρων) και την Χαραβιτσίδου (πέρασε άουτ) αντίστοιχα. Η αξιόμαχη ομάδα των Μετεώρων προσπάθησε να απειλήσει κι αυτή στο πρώτο ημίχρονο αλλά δύο φορές βρήκε σε ετοιμότητα την γκολκίπερ του Φιλυριακού Πετροπούλου η οποία με αντίστοιχες επεμβάσεις έδιωξε τους κινδύνους από την εστία της.
Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε το δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Στο 52΄ η Πετροπούλου θα αποκρούσει ένα δυνατό σουτ των γηπεδούχων. Κύριο χαρακτηριστικό και του δευτέρου ημιχρόνου ήταν το παιχνίδι κέντρου, το πάθος και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Φιλυριακός στάθηκε όρθιος και θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο στο 72΄ και συγκεκριμένα στο σουτ της Λυπίτκα που πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά η Μπασούρη έμπαινε προς την μεγάλη περιοχή δέχτηκε μαρκάρισμα αλλά το φάουλ δεν δόθηκε (και μάλιστα ήταν σε πολύ καλή θέση). Από την άλλη τα Μετεώρα προσπάθησαν από τη πλευρά τους για ένα θετικό αποτέλεσμα και - αν και νέα ομάδα - έδειξαν καλά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτριες του Δημήτρη Ποζατσίδη κόντρα στα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν πριν τον αγώνα αλλά κόντρα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, πάλεψαν, προσπάθησαν και συνεχίζουν τον αγώνα τους στο πρωτάθλημα παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μετά και την 6η αγωνιστική του Α΄ ομίλου.
Να σημειωθεί πως μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο πρόεδρος-προπονητής του Φιλυριακού Ποζατσίδης Δημήτριος όσο και η αρχηγός Μάινου Φιλοθέη έκαναν δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό TV-10 και στον δημοσιογράφο κ. Σακελλάρη που κάλυψαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Και οι δύο στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στο παιχνίδι και στη μάχη των δύο ομάδων στη...λάσπη ενώ μίλησαν και για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυναικείο Ποδόσφαιρο, οικονομικά κυρίως. Προβλήματα που εμποδίζουν ομάδες όπως ο Φιλυριακός να κάνουν την πορεία που θέλουν στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας. 
ΜΕΤΕΩΡΑ (Τσάκαλος Σπ.): Ρίζου, Μυλωνά, Μπλούτσου, Παπανικολάου, Τασούλη, Γεραγόρη, Ντόκου, Νικολάου (90' Βλαχογιάννη), Λαγούδη, Σακελλάρη, Μπούρα (90' Αργύρη).
ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ (Ποζατσίδης Δημ.): Πετροπούλου, Ζήκου, Κάτη, Παπούλια, Μπασούρη, Χαραβιτσίδου, Μάινου, Βασιλείου, Γιαμούρογλου (89΄ Νικοπούλου), Λυπίτκα, Πέικου.
Διαιτητικό τρίο: Κοτούλας Π., Τακόπουλος Β., Τσαλίκης Ε. (ΣΔΠ Καρδίτσας) 


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ Α΄ ΟΜΙΛΟΥ:
Μετέωρα - Φιλυριακός 0-0
Καβάλα '86 - Μαγνησιακός 1-1
Παμπατραϊκός - Ροδόπη '87 0-3 α.α 


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΣ 16-3 13β.
2.ΚΑΒΑΛΑ 11-5 13β.
3.ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ 11-6 11β.
4.ΜΕΤΕΩΡΑ 5-6 8β.
5.ΡΟΔΟΠΗ '87 7-12 6β.
6.ΠΑΜΠΑΤΡΑΪΚΟΣ παραιτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου