Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ο Κυρ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2010, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος στο Δημαρχείο Φλώρινας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής ΝΔ Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ζέτα Ρίζου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φλώρινας, κ.κ. Νίκος Αλεξιάδης, Άρης Αριστείδου, Δημήτρης Λουκάς, Αθανάσιος Μπέλτσος και Βαγγέλης Σταυρίδης  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα περιβαλλοντικά προβλήματα  τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας, τόσο από τη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. στην περιοχή μας, όσο και από τη δραστηριοποίηση του εργοστασίου της FYROM, η τηλεθέρμανση του Δήμου Φλώρινας και η απόδοση στην τοπική κοινωνία του τέλους εξόρυξης του λιγνίτη.


Συμφωνήθηκε η πρόταση του Δημάρχου για την απόδοση του ειδικού τέλους στις τοπικές κοινωνίες να υποστηριχτεί και από το βουλευτή και από τον κ. Μητσοτάκη, σε συνάντηση που θα έχουν με την υπουργό περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσαν:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ. 
« Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Δήμαρχο της Φλώρινας και να έχω μια ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Δήμος της Φλώρινας.
Ο Δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα, στο πρόβλημα της αέριας ρύπανσης η οποία φαίνεται ότι αρχίζει να αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις. Συζητήσαμε ενδεχόμενες λύσεις του προβλήματος και εστιάσαμε ιδιαίτερα στην επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεθέρμανσης για την ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, έργο το οποίο θα έχει πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για τους κατοίκους της περιοχής.
Δεσμεύτηκα στο μέτρο των δικών μου δυνατοτήτων να δρομολογήσω και μια συνάντηση μεταξύ εμού, του Βουλευτή της περιοχής σας κ. Κωνσταντινίδη, του Δημάρχου κ. Γιάννη Βοσκόπουλου και της Υπουργού Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να συζητηθούν αυτές οι προτάσεις και οι σκέψεις και να διερευνηθεί και με ποιο τρόπο, ένα σημαντικό κομμάτι του μισθώματος από την καινούρια δραστηριότητα που δρομολογείται στην περιοχή της Βεύης, να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, για έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, Δήμαρχος Δήμου Φλώρινας
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ., κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον κ. Μητσοτάκη θέσαμε το σοβαρό θέμα της ρύπανσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φλώρινας, από  τη δραστηριοποίηση της Δ.Ε.Η., αλλά και από τη λειτουργία των ορυχείων στην περιοχή μας.
Το σημαντικό αυτό πρόβλημα το θέσαμε όπως ακριβώς έχει τεθεί και στα ΜΜΕ, από το ΚΕΠΕ Κοζάνης, το οποίο κάνει τις μετρήσεις στην περιοχή μας.
Η ανταπόκριση του κ. Μητσοτάκη ήταν εξαιρετική ως προς το θέμα αυτό.
Θα ήθελα να σας πω σε αυτό το σημείο, ότι έχω ζητήσει, ήδη, συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος,  κ. Μπιρμπίλη, για το συγκεκριμένο θέμα και είμαστε σε αναμονή της υλοποίησης της συνάντησης αυτής. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ευαισθητοποίηση της πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα.
Δε σας κρύβω, ότι σε πρόσφατή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Η. Α.Ε., κ. Ζερβό, υπάρχουν ελπίδες ότι θα λυθούν πολλά από τα θέματα που του θέσαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου