Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Η πρώτη κόντρα Βοσκόπουλου - Ασπρίδη... για τα σχολεία



Το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των σχολείων απασχόλησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, αφού  το πρωί της ίδιας μέρας (Δευτέρα 14 Μαρτίου) είχε ανακοινωθεί το επίσημο σχέδιο από το Υπουργείο Παιδείας. Στην κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από τον αρχηγό της μείζονος μειοψηφίας κ.Αιμίλιο Ασπρίδη, για καθυστέρηση και εκ των υστέρων χωρίς αποτέλεσμα αντίδραση, ο Δήμαρχος κ.Ι.Βοσκόπουλος απάντησε:
(το κείμενο που ακολουθεί εστάλη απο το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φλώρινας)
..."Ο κ.Ασπρίδης δήλωσε, ότι έπρεπε να είχαμε κάνει τη συζήτηση αυτή πολύ νωρίτερα. Βεβαίως, θα μπορούσε να είχε γίνει η συζήτηση αυτή πολύ νωρίτερα, όταν ακούστηκε και ξεκίνησε η διαδικασία των συγχωνεύσεων. Όμως η κα Υπουργός είπε ότι θα ζητήσει τη γνώμη των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων. Άρα εμείς αναμέναμε να μας ζητηθεί η γνώμη μας, όπως ακριβώς ζητήθηκε από την Πρωτοβάθμια  Εκπαίδευση, η οποία και έστειλε την άποψή τους. Από εμάς ουδέποτε ζητήθηκε η άποψή μας.
Παρ’ όλα αυτά, κύριε Ασπρίδη, εάν είχατε την εντύπωση ότι έπρεπε να συνεδριάσουμε νωρίτερα, σαν αντιπολίτευση δε σας απαγόρευσε κανείς να φέρνατε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να το συζητούσαμε. Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος ήσασταν, ξέρετε πώς λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην έναρξη σήμερα είπατε ότι εάν δεν το φέρναμε σήμερα προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εμείς, θα το φέρνατε εσείς.
Δηλαδή, τη μια μας λέτε γιατί δεν το φέρατε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο καιρό, την άλλη μας λέτε ότι κακώς το φέραμε σήμερα ως θέμα. Καταλήξτε κάπου. Έχετε άποψη επί του θέματος; Εμείς έχουμε και σας την είπαμε.
Κύριε Ασπρίδη, μάλλον δε θέλετε να ακούσετε αυτά που λέμε. Δεν είπαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τη μεταρρύθμιση ούτε με τη συγχώνευση. Είμαστε αντίθετοι με τον τρόπο που γίνεται. Συμφωνούμε, εφόσον οι όποιες αποφάσεις παρθούν, είναι συλλογικές. Δε δέχομαι εγώ προσωπικά, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο από μόνο του να αποφασίζει. Πρέπει να έρθουν εδώ οι αποφάσεις τεκμηριωμένες από την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και μετά να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Άρα οποιαδήποτε απόφαση και αν παίρναμε προγενέστερα θα ήταν σαν να αποφασίζαμε με φασιστικό τρόπο.
Άρα μη μου λέτε ότι έπρεπε να είχαμε αποφασίσει πιο νωρίς, γιατί το ξέραμε τι προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. Και μη μου λέτε ότι δεν έπρεπε να κατέβω υποψήφιος επειδή διαφωνώ με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Μα για το λόγο αυτό κατέβηκα. Γιατί είδα τα σφάλματα και τα λάθη του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, γι’ αυτό κατέβηκα, για να προσπαθήσω να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην τοπική κοινωνία της Φλώρινας. Για να κάνουμε ένα σωστό Δήμο. Δεν πίστεψα σε έναν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ με τα σφάλματα που έχει, όπως εσείς κ.Ασπρίδη. Εγώ θέλω έναν ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο οποίος θα ενδιαφέρεται για τον πολίτη, για το δημότη.
Πείτε μου σας παρακαλώ από ποιο χωριό θα κάνουν 2 ή 3 λεπτά για να πάνε στο σχολείο, όπως ισχυρίζεστε κύριε Ασπρίδη; Το παράδειγμα της Κολχικής που αναφέρετε, η μεταφορά των παιδιών προς την Υδρούσα, ζητάτε να γίνει από ένα δρόμο ανασφαλή που δεν είναι χαρακτηρισμένος, τι είδους δρόμος είναι και αν είναι ασφαλής. Ήταν ένας αγροτόδρομος, τον οποίο εσείς στρώσατε με άσφαλτο. Ποιοι είναι οι δρόμοι  από τους οποίους μπορεί να κινείται ο πολίτης με ασφάλεια; Αυτούς τους δρόμους πρέπει να χρησιμοποιούμε.
Αναφέρεστε δε και σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, τα οποία έχουν τα δικά τους λεωφορεία και μεταφέρουν τα παιδιά τους με ασφάλεια και με συνοδούς και των οποίων οι γονείς πληρώνουν αδρά για τη μεταφορά αυτή.
Με ποια λεωφορεία των Δήμων, κ.Ασπρίδη, θα κάνουμε τη μεταφορά των μαθητών; Με αυτά που είχαν οι Καποδιστριακοί Δήμοι; Πόσα χρόνια τα είχατε; Λεωφορεία που δεν έχουν ούτε ζώνες. Και με ποιους οδηγούς θα μεταφέρουμε τα παιδιά; Εδώ δεν έχουμε οδηγούς για τα φορτηγά να πάμε να πάρουμε τα σκουπίδια και ξέρετε πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να προσλάβουμε ούτε οδηγούς, ούτε συνοδούς". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου