Θέματα:
- Ιστορική διαδρομή στον Μεσογειακό χώρο, με επίκεντρο τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
- Το πολυτιμότερο διατροφικό αγαθό της φύσης
- Γευστική Εντύπωση από δοκιμή, θετικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
- Αναγνώριση φρέσκου ελαιολάδου νέας εσοδείας
- Αναγνώριση αρνητικών χαρακτηριστικών και ανεπανόρθωτες βλάβες
- Το αγουρέλαιο και η διάρκειά του στο χρόνο
- Εμπλουτισμός παλαιάς εσοδείας από προσθήκη νέας εσοδείας με ένδειξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ»
- Ελαιόλαδα παρθένα «Ραφινέ»
- Διατροφική αξία
- Η γαστρονομική κουλτούρα διαχρονικά και η εξέλιξή της γεωγραφικά, μέσα από εθιμικές μορφές διατροφής, με βάση το ελαιόλαδο.
- Η ανακάλυψη και η αναγνώριση της Μεσογειακής διατροφής από χώρες με διαφορετική κουλτούρα, ως μοναδικής στον κόσμο με βάση το ελαιόλαδο.
- Φρουτώδες- πικρό- πικάντικο
- Μούργα- μούχλα- ταγκό- κ.ά. αρνητικά
- Η εξαπάτηση του έλληνα καταναλωτή από επιτήδειους «λαδάδες» και «εμπόρους» που νοθεύουν και πωλούν Lambande για εξαιρετικά αγνά παρθένο ελαιόλαδο σε τιμές ανάλογης αξίας.
Εισηγητής: Δ.Κοτζακίδης, Οινοχόος(Sommelier), μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (Π.ΕΝ.Ο.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου