Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για το Ελαιόλαδο




Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ελαιόλαδο: το “A” και το “Ω” της Μεσογειακής διατροφής» διοργανώνει η Εταιρία Οικοτουρισμού Βιτσίου(Aμυνταίου), στον Αετό σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου,  στις 5 μ.μ., στο παραδοσιακό εστιατόριο «Λανάρα».







    
 Θέματα:
  • Ιστορική διαδρομή στον Μεσογειακό χώρο, με επίκεντρο τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό.
  • Το πολυτιμότερο διατροφικό αγαθό της φύσης
  • Γευστική Εντύπωση από δοκιμή, θετικών χαρακτηριστικών του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
  • Αναγνώριση φρέσκου ελαιολάδου νέας εσοδείας
  • Αναγνώριση αρνητικών χαρακτηριστικών και ανεπανόρθωτες βλάβες
  • Το αγουρέλαιο και η διάρκειά του στο χρόνο
  • Εμπλουτισμός παλαιάς εσοδείας από προσθήκη νέας εσοδείας με ένδειξη «ΠΡΟΣΦΟΡΑ»
  • Ελαιόλαδα παρθένα «Ραφινέ»
  • Διατροφική αξία
  • Η γαστρονομική κουλτούρα διαχρονικά και η εξέλιξή της γεωγραφικά, μέσα από εθιμικές μορφές διατροφής, με βάση το ελαιόλαδο.
  • Η ανακάλυψη και η αναγνώριση της Μεσογειακής διατροφής από χώρες με διαφορετική κουλτούρα, ως μοναδικής στον κόσμο με βάση το ελαιόλαδο.
  • Φρουτώδες- πικρό- πικάντικο  
  • Μούργα- μούχλα- ταγκό- κ.ά. αρνητικά
  • Η εξαπάτηση του έλληνα καταναλωτή από επιτήδειους «λαδάδες» και «εμπόρους»   που νοθεύουν και πωλούν Lambande για εξαιρετικά αγνά παρθένο ελαιόλαδο  σε τιμές ανάλογης αξίας.

Εισηγητής: Δ.Κοτζακίδης, Οινοχόος(Sommelier), μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων  (Π.ΕΝ.Ο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου