Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

"Όχι στο ψαλίδισμα" των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, λέει το Ε.Κ.Φ.



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας διαμαρτυρόμενο για την εξαίρεση των προστατευομένων μελών μέχρι 5 ετών από τα κριτήρια εισοδήματος για τους δικαιούχους Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, απέστειλε στην Πρόεδρο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας κα Βασιλική Τσιμπίδα, την ακόλουθη επιστολή:


Κυρία Πρόεδρε,
Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.
Αυτό που θα πρέπει όμως πρώτιστος να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις άσκοπες και αλόγιστες δαπάνες οι οποίες δεν έχουν ανταποδοτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. 
Εμείς συμφωνούμε στο νοικοκύρεμα του κράτους αλλά θεωρούμε πέρα ως πέρα άδικο, πόροι οι οποίοι προέρχονται από τους εργαζόμενους και είναι ανταποδοτικοί να μην επιστρέφονται εξολοκλήρου στους δικαιούχους.
Σύμφωνα με απόφαση σας, για τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2011 τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών έως και 5 ετών, δε λαμβάνονται υπόψιν στο σύνολο του εισοδήματος.
 Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή είναι πέρα για πέρα άδικη για τους δικαιούχους οι οποίοι πληρώνουν στον οργανισμό τις αντίστοιχες εισφορές για τα ανήλικα τεκνά τους, λαμβάνετε υπόψη στο εισόδημα τους με τον αντίστοιχο φόρο  και δε λαμβάνετε υπόψη από τον οργανισμό ως δικαιούχο μέλος της οικογένειας.
Θα πρέπει αυτή την άδικη απόφαση να την επανορθώσετε περιλαμβάνοντας όλα τα μέλη της οικογένειας, τα οποία καταβάλουν αντίστοιχες εισφορές προς τον οργανισμό, στο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου