Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Άμεση διάνοιξη των ορυχείων Βεύης και Κλειδίου ζητάει το Ε.Κ.Φ.

   



Την ακόλουθη επιστολή προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Τίνα Μπιρμπίλη έστειλε σήμερα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας.

Κυρία υπουργέ,
Η Ελλάδα αιμορραγεί, από τον οικονομικό ασφυκτικό οικονομικό κλοιό του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Η Φλώρινα πεθαίνει καθημερινά από την ανεργία και τα τοπικά οικονομικά
προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Είναι αδιανόητο διαδικασίες οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί για την παραχώρηση του δημόσιου ορυχείου της Βεύης  σε διάστημα ολίγων μηνών να κωλυσιεργούν και οι αποφάσεις της επιτροπής αλλά και του υπουργείου να μεταφέρονται από μήνα σε μήνα, χωρίς να δίνετε η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ορυχείου σε έναν εκ των υποψηφίων που δήλωσαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο ορυχείο. 
Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι η ανοχή και η αντοχή που έχουμε επιδείξει έως σήμερα εξαντλήθηκε. Δε μας ενδιαφέρουν τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεται.
Είναι εθνική ανάγκη ο πλούτος που διαθέτουμε να αξιοποιείται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας.
Είναι απαραίτητο να υποστηριχθεί ο ατμοηλεκτρικός σταθμός της Μελίτης από τα Λιγνιτωρυχεία της Βεύης και από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ο λιγνίτης του ορυχείου με τη μεγάλη θερμογόνο δύναμη.
Θα πρέπει να γνωρίζεται επίσης ότι θα είστε υπεύθυνη εάν υπάρξει κίνδυνος να χαθούν 800 θέσεις εργασίας στην περιοχή οι οποίες σήμερα είναι επισφαλής.
Όποια και αν είναι τα συμφέροντα αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι το εθνικό και το ενεργειακό συμφέρον της χώρας και της περιοχής μας.
Ζητούμε να διευκολυνθεί η ΔΕΗ ΑΕ σε όλες τις δραστηριότητες και τις ενέργειες στο νομό μας (περιβαλλοντολογικά κλπ).
Ζητούμε άμεσα να μας αναγγείλετε τους 5 πρώτους που έχουν τα στοιχεία και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με το διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο.
Ζητούμε άμεση διάνοιξη των ορυχείων Βεύης και Κλειδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου