Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

…τα φαινόμενα Απαιτούν!!!

Γράφει η Τάνια Γραμματικού 

καταρχήν, για να το ξεκινήσουμε ελαφριά, γιατί μετά θα το χοντρύνω μπόλικα, τα φαινόμενα απαιτούν να κόψω τα κοινωνικά κείμενα γιατί:
α. με κάνουν αντιδημοφιλή και
β.  με πήρανε τηλέφωνο όλοι μου οι φίλοι (ντουμανοχαρείς εννοείται) και με κράξανε για τη στάση μου στο Αντικαπνιστικό Ζήτημα.
Θα επιχειρήσω λοιπόν να σας «τηλεγραφώ» Απαιτήσεις. Κατά τα φαινόμενα…
Θα επιχειρήσω να το κάνω συχνά. Θα πετύχει;;; Θα φανεί, αν τα φαινόμενα θα το απαιτούν J



Και το χοντραίνω αμέσως: Τα φαινόμενα λοιπόν απαιτούν να πάμε κόντρα! Θα πάψω να τα θέλω όλα δικά μου, μα ούτε και θέλω να μου τα δίνεις έτοιμα πια. Βαρέθηκα τα έτοιμα λέμε. Πλήττω. Θέλω αμφίδρομη σχέση. Με την κοινωνία. Θέλω τους όρους της, να τους ορίζω και εγώ μαζί της. Θέλω να την παράγω την κοινωνία. Αλλιώς νιώθω εσωστρεφής, μίζερη. Πλήττω. Αποκλείεται αυτήν τη φορά να μην αντισταθώ. Μέχρι τώρα ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕ… Ε λοιπόν, τώρα σου υπόσχομαι: θα πάω κόντρα! Εσύ;;;

Τα φαινόμενα απαιτούν να πούμε με ποιον είμαστε! Καθαρά! Πόσους ακόμα πρέπει να σφάξει ο «σύντροφος» Καντάφι για να συμφωνήσουμε με την επίθεση εναντίον του; ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ στην προκειμένη Αλέκααα. Ξύπνα!!! Παιδικές αριστερές ασθένειες λέω εγώ  (έχει κολλήσει και  ο Αλέξης), που όμως πρέπει να ξεπεράσουμε. Μεγαλώσαμε…

Τα φαινόμενα απαιτούν να πάψει ας πούμε ο γιαουρτοπόλεμος! Ξέρω, ξέρω θα με πείτε Παγκαλική. Δεν το έκρυψα ποτέ, είμαι φαν του Αντιπρόεδρου. Θα μπορούσες να μου πεις: τα φαινόμενα απαιτούν τώρα να αρχίσει. Είπαμε "οργή λαού", μα όχι όταν γιαουρτώνουν το σύντροφο Αλέκο (Αλαβάνο) είναι εθνίκια, τώρα είναι απλά αγανακτισμένοι πολίτες. Που όταν έπεφταν οι βελουτέλες, ε έτυχε μαζί με τους «αγανακτισμένους πολίτες» να ναι εκεί και οι κάμερες!!!

Τα φαινόμενα επίσης απαιτούν να απαντήσουμε στο εξής:  το πρόβλημα του χρέους είναι του Πρωθυπουργού; Ή της κυβέρνησής του; Δηλαδή αν θα πάμε σε εκλογές, το χρέος θα μειωθεί; Θα μου πεις, ο Χάρι ΠολΑν.τώνης Πότερ θα μηδένιζε το έλλειμμα σε 2 χρόνια, το χρέος δε θα μπορέσει να εξαλείψει…

Τα φαινόμενα απαιτούν την επόμενη φορά που Υπουργός εισηγηθεί πολεοδομική ρύθμιση, να είναι πιο προσεκτικός. Ή τουλάχιστον πιο ευέλικτος. Για παράδειγμα, θέλεις Τίνα μου  να περάσει την εκτός σχεδίου δόμηση στις περιοχές Natura; Βάλε σε δεύτερη παράγραφο και ένα μέγιστο ύψος κτιρίου… ίσα με τα κυπαρίσσια στη γειτονιά, να το δουν οι «τσιμέντο να γίνει» βουλευτές, να ανεβούν στα κυπαρίσσια, …στα κεραμίδια ήθελα να πω, να περάσουν τα 10 στρέμματα ησύχως!!! Το πιασες το υπονοούμενο υπουργέ μου;

Τα φαινόμενα απαιτούν να μάθουμε γαλλικά! Πέτυχε με τον Ντομινίκ (Στρος Καν). Είπε ένα σωρό κακές λέξεις στα γαλλικά και άπαντες οι Έλληνες (χαμένοι στην μετάφραση)  κατανοήσανε την ελληνική ζοφερή πραγματικότητα.

Τα φαινόμενα απαιτούν να καταλάβει ο πολύς κόσμος, μέσα στο σοκ που υφίσταται η χώρα, ότι η ανάπτυξη/επιχειρηματικότητα/επενδύσεις είναι η διέξοδος. Σπάζοντας τα μπλόκα της γραφειοκρατίας/κρατισμού. Πολύς κόσμος ΜΕΣΑ και έξω από την κυβέρνηση.  Κρατικιστές όμως (εξίσου πολύς κόσμος) σε κυβέρνηση - αντιπολίτευση – συνδικάτα κάνουν τσαλίμια. Και επιθυμούν το σύστημα να μείνει «ως έχει», γιατί κάτι άλλο, θα σήμαινε το τέλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος όπως το γνωρίζουμε. Πρόβλημα…

Τα φαινόμενα για κλείσιμο απαιτούν ΤΕΧΝΗ. Αρκετά με τους τεχνοκράτες και τους αριθμούς τους! Έστω για μία μέρα! Έστω για σήμερα, παγκόσμια ημέρα Ποίησης. Πάρε λοιπόν αυτό να χεις να πορεύεσαι και αύριο μιλάμε πάλι για το ελληνικό δημόσιο χρέος/έλλειμμα:

[…τότε όμως η Ποίηση; Τι αντιπροσωπεύει μέσα σε μια τέτοια κοινωνία;
Τον μόνο χώρο όπου η δύναμη του αριθμού δεν έχει πέραση[...]η τέχνη είναι η μόνη εναπομένουσα πολέμιος της ισχύος που κατήντησε να έχει στους καιρούς μας η ποσοτική αποτίμηση των αξιών] 
(απόσπασμα από την ομιλία του Οδυσσέα Ελύτη στην απονομή του βραβείου Νόμπελ,1979)


  Τάνια Ιω. Γραμματικού

σημείωση (φαινομενική): τα κείμενα είναι αυστηρά προσωπικά και η florine@ μου κάνει απλά την τιμή και τα φιλοξενεί



16 σχόλια:

  1. Εγώ αυτό που νομίζω ότι ξέρω είναι ότι τα φαινόμενα "απατούν" κι εσύ κοπέλα μου είσαι "φαινόμενο".

    Υ.Γ.: μιας που νοιάζεσαι τόσο για τους Λίβυους "αμάχους" προτείνω να καταταγείς στη "Λεγεώνα των Ξένων" και υπό τις προσταγές του Ναπολέων Σαρκοζί να σώσετε την αθώα παιδούλα την "Ευρώπη" από τον αιμοσταγή βάρβαρο τράγο τον Καντάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ξέρω ξέρω ανώνυμε μου, είναι πιο ...τρυφερό το "το μυαλό μας και η καρδιά μας είναι μαζί σας καλοί μας άμαχοι, αλλά ξέρετε...ΔΕ θα μπορέσουμε!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυτυχώς το κείμενο αυτό ολοκλήρωσε την πορεία της επιστολογράφου σας προς την φαιδρότητα. Κρίμα που λόγω ηλικίας δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί και τους Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας όταν αυτοί το "χρειάστηκαν". Επισης θα παρακαλούσα την επιστολογράφο σας να μας κάνει μια λίστα για τους καταπιεσμένους λαούς που χρήζουν απελευθέρωσης για να μην θεωρούμε ότι ερχεται εκ των υστέρων να "νομιμοποιεί" τις νατοικές αποφάσεις. τελικά ποιος θα μας σώσει από τους δωσίλογους;
    ΥΓ όταν, κυρία μου, αποφασίζετε να συμμετέχετε σε ένα blog του οποίου και η διευθυνση διατηρεί την ανωνυμία της, να μάθετε να σέβεστε και τον ανώνυμο συνομιλιτή σας. Δεν ξέρω αν η δημοσιουπαλληλική σας ιδιότητα - μόνο- σας έχει προσδώσει και την έπαρσή σας.
    ΥΓ2 Δεν περιμενα και κάτι πολύ καλύτερο από "οπαδό του κ. αντιπροέδρου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω πάλι ότι η αγαπητή Τάνια σε ώρα εργασίας της (στο δήμο / δημόσιο!!!)ασχολείται με το να σερφάρει στα μπλόγκ και να αναρτεί και να απαντάει κιόλας. Επιτιθέμενη κατά του κρατισμού βεβαίως βεβαίως... χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. (προς 2.59)ζορίστηκες μόλις άκουσες μια ενυπόγραφη άποψη μπανιστηρτζή μου!!!όσο για το "δωσιλογισμό" ρώτα κανέναν από τη φαμίλια σου...ΚΟΠΡΙΤΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ελατε παιδιά!!! μπορείτε και καλύτερα!!!
    Ειδοποίηση το λένε καλέ μου 3.15, δε χρειάζεται να ξεροσταλιάζω μπροστά στο μπλογκ περιμένοντας ένα σχόλιο σου. Η απάντηση στον ...αριστερό ανώνυμο που μάλλον ισχυρίζεται πως ο λιβυκός λαός θα έπρεπε να αποφασίσει μόνος του, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ (κάτι που ξέρουμε όλοι καλά)κόστισε 2 λεπτά max!
    Η δευτερη, η αλήθεια είναι, μου πήρε 5, μαζί με την ανάγνωση των σχολίων :)

    πι.ες.: δεν μας παρακολουθεις καθόλου αριστεροανώνυμε που ακούς στος αριθμό 2.59. Αν το κανες, θα ήξερες πως το florine@ μόνο ανώνυμο μπλογκ ΔΕΝ είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Well done Tania. Πρώτα τρολάρεις δύο ανώνυμα (σε φριχτό ύφος γιατί τι να κάνεις, εκεί βγάζεις τον πραγματικό χαρακτήρα σου) που σε "υπερασπίζονται" με τρομερό πάθος (χαχα) και μετά λες και την εξυπνάδα σου. Αλήθεια σε πόσες ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσε, κ. δημόσιε υπάλληλε, ναχρησιμοποιήσει ο υπάλληλος τον υπολογιστή της επιχείρησης εστω για 5-10 λεπτά (όπως λες) για να ποστάρει, απαντήσει, τρολάρει; και μάλιστα για να επιτίθεται στον κρατισμό!! πόσα θες να μας τρελάνεις! Αντε βάλε τώρα πάλι πέντε "ανώνυμα" και ένα επώνυμο σχόλιο. Αν νομίζεις ότι δεν θα σου ασκείται κριτική κυρία Παγκαλοπρετεντέρη κάνεις λάθος. δωσίλογος και λίγο σου είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και το δικό σου ανώνυμο 4.20, είναι τρολάρισμά μου!!!
    Δεν μπορείς να πεις, κρατώ και σε αυτό το ίδιο "φρικτό ύφος" ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο σου Τάνια(συνάδελφε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. βαθμό δυσκολίας μου βάζετε βρε ανώνυμοι Σύντροφοι!!! Άκου "ρόμπα η Τάνια"! Τι απαντά κανείς σ' αυτό;;;
    Μόνο να σας αφιερώσω την εκδήλωση της Στέγης Γραμμάτων Αμυνταίου που συμβαίνει ΤΩΡΑ στο "Αιθριον" μπορώ ¨)))
    http://florineanews.blogspot.com/2011/03/blog-post_6192.html
    Στο επαγράφειν συντρόφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μην μας βρίζεις, εμείς δεν σε είπαμε τίποτα.
    ΑΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Σιγά μη κωλώσεις από αντιδημοφιλίες και κραξίματα... Γράψε, πουλάκι μου, ότι θες εκεί πέρα! Το γράψιμο-γράψιμο και η αντίδραση-αντίδραση.

    @ "Πάμε κόντρα" και κενές μπουρδολογίες απίστευτης έμπνευσης. Ποιος, πουλάκι μου, τα θέλει όλα δικά του και ποιος τα περιμένει όλα έτοιμα? Μπορεί να είμαστε σκάρτος σαν λαός, άλλα όχι και ΤΟΣΟ σκάρτος όσο "ανακάλυψε" ξαφνικά το ΠΑΣΟΚ για να βρει άλλοθι στην πολιτική του και να ξεπλύνει τις παλιές αμαρτίες του. Όσο για το πώς γίνεται η "παραγωγή" της κοινωνίας, αυτό θα μας το μάθει ο Γιωργάκης, μη merdeσω???

    @ "με ποιον είμαστε. Καθαρά!". Μώρε τι μας λες? Που έμαθες να βάζεις τέτοια διλήμματα, καλή μου? Από τον Bush? Η Αλέκα δεν μίλησε για Αμερικάνους, μίλησε για διεθνή ιμπεριαλισμό. Ξέρω, ξέρω... Η ίδια κασέτα χιλιοπαιγμένη. Πες μου, όμως, ειλικρινά πιστεύει κανείς πως πήρε ο πόνος τον Σαρκοζί για τους άμαχους? ("Που τους σφάζει ο σύντροφος Καντάφι": Πού το ξέρεις? Είσαι σίγουρη? Και ποιανού "σύντροφος" είναι? Οέο?) 'Η τον καίει η μετέπειτα "μοιρασιά"?

    @ Γιαουρτοπόλεμος... Να πάψει. Αν και εδώ που τα λέμε σιγά τα γιαούρτια που πέσανε. Οι εποικοδομητικές συζητήσεις είναι απείρως περισσότερες, στα γιαούρτια στέκεται μόνο όποιος θέλει να σταθεί. Παρεπιπτόντως, τα γιαούρτια που πέσανε στον Αλαβάνο πέσανε σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο από συγκεκριμένα άτομα. Γι αυτό τα λέμε "εθνίκια". Αν τα έτρωγε αλλού θα λέγαμε ότι τα ρίξανε "οργισμένοι πολίτες". Ομοίως, αν τα γιαούρτια πέφτανε στον Πάγκαλο εκεί όπου τα έφαγε ο Αλαβάνος, θα λέγαμε ότι του τα ρίξανε "εθνίκια". Τόσο απλά. Όσο για το ποιος τα παρουσιάζει κατά το προτιμητέο, αυτά να τα πεις στο megaλο πασοκοκάναλο...

    http://www.youtube.com/watch?v=PSbnNgNECKM

    Μπάι δε γουέι, μια και είσαι φαν του αντιπροέδρου, δεν πας να του κάνεις τη μπάντιγκαρτν τώρα που φαντασιώνεται πως ο Τσίπρας θέλει να τον σκοτώσει???

    @ Εκλογές... Ποιες φυλλάδες παράγουν αυτή τη συζήτηση? Και από που πορεύονται άραγε? Για ψαχτείτε λίγο εκεί μέσα... Και πρώτος ο Γιωργάκης δεν μας τον ξεφούρνισε τον εκβιασμό? Αλλά μετά, έμεινε φυσικά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και έκανε τον... Σημίτη!
    Πολ.'Αν.τνερο: Από το ίδιο ανέκδοτο κι αυτός. Συμφοιτητές δεν ήταν?...

    @ Της τα λες, αλλά δεν τ΄ακούει... Είναι βλέπεις και εξωκοινοβουλευτικιά... Για άκου όμως και λίγο τους "τσιμέντο να γίνει". Μήπως, λέω μήπως, υπάρχει και το ελάχιστο ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να έχουν ελάχιστο δίκιο? Η μήπως υπάρχει απλά η επιθυμία να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι παλαιοπασόκοι? Πόσο θα βόλευε αυτό, ε?

    @ Ντομινίκ... Χέστηκα για το Ντομινίκ...

    @ Ανάπτυξη/επιχειρηματικότητα/επενδύσεις...
    ΛΟΛ. Από ποιους και για ποιους, καλή μου? Και πώς? Μήπως με "συμπράξεις"?... Μήπως με "συμβάσεις παραχώρησης"?... Μήπως με καμιά ενισχυσούλα μερικών δις στις τράπεζες?... Μήπως με κάθε τρόπο που μέχρι πριν 3-4 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έκραζε?... Το ότι έχουν κλείσει εκατοντάδες μικρομεσαίες και ότι άλλες τόσες φυτοζωούν, το ξέρουν εκεί στο Μαξίμου? Μήπως ήταν κρατικοδίαιτες κι αυτές? Κάτω ο κρατισμός, ζήτω ο νέο-κρατισμός με λάβαρο τον Παμπούκη ...και τον Ανδρίκο!...

    @ Τέχνη... Ρεσπέκτ. Αν και νοιώθω πως το πόσταρες για ξεκάρφωμα, ξέρεις, και καλά...

    @ Ανώνυμοι και μη... Δηλαδή το επιχείρημά σας σε ότι λέει η Τάνια Ιω. Γραμματικού (και ο οποιοσδήποτε, είναι το που και το πότε δουλεύει? Δώστε τις απόψεις σας επί της ουσίας και αφήστε τα εύκολα και αδερφίστικα χτυπηματάκια κάτω από τη μέση.

    Φιλικά, ΠΑΣΟΚίκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγώ Κίκο μου, εγώ τα θέλω όλα δικά μου. Και μιλώ μόνο για μένα! Είναι από τις πολύ λίγες φορές ομολογουμένως που δε βάζω ούτε πασοκ, ούτε …Γιωργάκη …φαντάσου κράξιμο αν έβαζα τον Παπανδρέου στο κάδρο, τώρα που το σκέφτομαι… Θες εσύ να βγεις (απτο κάδρο); be my guest
    εσύ είσαι σίγουρος ότι ο Καντάφι ΔΕΝ τους σφάζει;;;
    εκεί με τον Αλέκο σε χασα, αλλά αυτό που στηρίζεις τον άνθρωπο που θέλει να μετατρέψει την πλατεία συντάγματος σε πλατεία ταχριρ, το εκλαμβάνω ως αντίποινα και μόνο στη δική μου στήριξη στον Πάγκαλο#fairenough
    για πες για τις εκλογές, πάντα ήθελα να την ακούσω την ανάλυση της στάσης Μιχελάκη
    Τίνα και τσιμέντο να γίνει: εσύ με ποιους είσαι αλήθεια; Όσο για την επιθυμία μου να εκλείψουν οι παλαιοπασόκοι (ναι το ομολογώ), είναι τόσο πιθανό να συμβεί όσο επιθυμούν να πάψουν να βλέπουν μεστη μούρη τους οι «οργισμένοι πολίτες» τον Πάγκαλο!!!
    Η κουβέντα για την ανάπτυξη είναι τεράστια! Και βέβαια θα κλείσουν επιχειρήσεις, ύφεση το λένε! ΣΔΙΤ και συμβάσεις παραχώρησης τις είχε πάντα το πασοκ στην ατ΄ζεντα του. Δεν είναι κακά εργαλεία άμα τα χρησιμοποιήσεις σωστά. Τον Σουφλιά έκραζε ο Παπανδρέου πριν 3-4 χρόνια που ξεπούλαγε κάθε έργο που ανέθετε στον Μπόμπολα!
    Για τον Παμπούκη… θα σου πω μόνο πως τον κατατάσσω στην παραπάνω παλαιοπασοκική κατηγορία (χωρίς να είναι ο άνθρωπος) και ναι το ομολογώ δις, θα με βόλευε να μπει στο χρονοντούλαπο :ΡΡΡΡΡ

    Κλείνω, καληνύχτα! Εγώ την τζούρα μου πάντως από την Ιθάκη την πήρα σήμερα το βράδυ στο ΑΙΘΡΙΟ στην εκδήλωση της Στέγης, εσύ;
    πι.ες.: thanx 4 support,
    …αν και τέτοια πράγματα θαμπώνουν τους βαρβάρους/
    και τι θα γενουμε χωρίς αυτούς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μ'ατια μου , αγάπημενη μου στροφογυριζω στον αχρωμο κόσμο που ζούμε, ψάχνοντας τον λόγο ύπαρξης μου για περισσότερα από 40 χρόνια, χωρις αποτέλεσμα. Και ξάφνου, να.... 'ηρθε επιτέλους το φως. Παρεπιπτώντως ησουν λαλίστατη επί προηγούμενης Δημαρχίας, τώρα οι απόψεις σου εκτονώνονται στις αμπελοφιλοσοφίες ή περιμένης την φυσιολογική φθορά και αυτης της θητείας. Τέλος πάντων θέλω να γραψω τόοοοοοοσα αλλα δεν μπορω να σε μονοπολώ, σεξυ μωρό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή