Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Από τους Λόφους οι πρώτες αντιδράσεις για το κλείσιμο των σχολείων


Άμεση ήταν η αντίδραση των γονέων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Λόφων μη στέλνοντας τα παιδιά τους για μάθημα σήμερα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του σχολείου τους, με το αντίστοιχο Δημοτικό Σχολείο της Βεύης.

8 σχόλια:

  1. Μπράβο !! Εύγε !! Άκουσον άκουσον τώρα να στέλνουν τα παιδιά από τους Λόφους 2 ολόκληρα χιλιόμετρα μακρυά ως τη Βεύη. Σε λίγο θα μας πουν ότι θα είναι καλύτερα για τα παιδιά, επειδή λόγω αύξησης των μαθητών θα υπάρχει πλήρες 6/θέσιο σχολείο, σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση που οι μαθητές όλων των τάξεων συγχωνεύονται σε λιγότερες τάξεις (π.χ. 4/θέσιο σχολείο). Μαζί σας στον αγώνα σύντροφοι!! Αντίδραση από συνήθεια. Αντίδραση για την αντίδραση. Αντιδρούμε άρα υπάρχουμε.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν κανονικό "κίτρινο" λεωφορείο που θα μεταφέρει τα παιδιά από το σπίτι τους στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι και όχι γιατί κλείνει ένα σχολείο που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να προσφέρει στα παιδιά τους ότι ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΞΑΤΑΞΙΟ σχολείο.

    Να διεκδικήσουν ΑΡΤΙΕΣ υποδομές στο καινούριο σχολείο των παιδιών τους όπου θα έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δάσκαλο για την τάξη τους.. και όχι έναν για 3 τάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε περίπτωση, η πιτσιρικαρία το διασκέδασε σήμερα που δεν έκανε μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι δασκάλοι το υποκίνησαν..
    βλέπεις σήμερα δεν χιόνισε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αραγε τι είναι χειροτερο?Ενας δασκαλος για δυο τάξεις η μερικα χιλιομετρα και 30 μαθητες σε μια ταξη????????Και για ολα φταινε οι δασκαλοι εεε ????? Τ ι ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κλείνουν σχολεία ίσως για να ανοίξουν δημοτικές καφετέριες που θα προσφέρουν έσοδα στους νέους δήμους...να μήν πώ το άλλο...κλείνουν σχολεία για να ανόιξουν φυλακές...εκποίηση δημοτικής περιουσίας σας λλέει κάτι ?
    το αντίδραση για την αντίδραση κύριε ή κυριά μου θυμήζει ...αντιβλακεία για την βλακεία...και στο ίδιο πηγάδι όλοι χορέυουν ή κοιμούντε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ αμφιβάλω αν θα φτάσουν τους 30 οι μαθητές. βαριά βαριά 20. και ναι (όχι για όλα αλλά) για τα θέματα της παιδείας φταίνε (μεταξύ όλων των άλλων) ΚΑΙ οι δάσκαλοι. δεν χρειάζεται να είμαστε εκπαιδευτικοί για να το γνωρίζουμε αυτό. περάσαμε από τα θρανία και είχαμε μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω χειρότερο είναι 1 δάσκαλος για 2 τάξεις. Εγώ τουλάχιστον είχα προσωπική εμπειρία. Το ευτύχημα ήταν ότι ο δάσκαλος προσπαθούσε να υπερκαλύψει αυτή την αδυναμία. Τι γίνεται όμως αν δεν τύχεις σε κάλο δάσκαλο. Κάνεις το σταυρό σου, να μη σου τύχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή