Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

746 στρέμματα παραχωρήθηκαν για την πανεπιστημιούπολη στην ΚΟΖΑΝΗ


Θετικά υποδέχτηκαν η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που αφορά στην παραχώρηση δημόσιας έκτασης 746 στρεμμάτων για την ανέγερση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 
«Πρόκειται για ένα αίτημα των τελευταίων χρόνων που πέρασε από χίλια κύματα. Συνεπώς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την εξέλιξη» ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, Γιάννης Μανωλόπουλος. Επόμενος στόχος, είπε, είναι η ένταξη του έργου της ανέγερσης της πανεπιστημιούπολης στο ΕΣΠΑ. 
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής, σε γραπτή του δήλωση επισημαίνει ότι με την απόφαση αυτή δικαιώνεται ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης και την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής της Πανεπιστημιούπολης. Δεσμεύεται, εξάλλου, για τη στενή συνεργασία της Περιφέρειας με την Πολιτεία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τους τοπικούς φορείς, ώστε να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό το έργο.
Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί στην Κοζάνη και τη Φλώρινα. Στη Φλώρινα υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις ενώ στην Κοζάνη αυτή τη στιγμή πάνω από χίλιοι φοιτητές παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε πέντε ενοικιαζόμενα κτίρια που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Tην ίδια ώρα που οι Φλωρινιώτες ασχολούνται ενδελεχώς με την καταμέτρηση των sms του Δημάρχου, στην Κοζάνη μεθοδικά σχεδιάζουν το μέλλον.
    Παραχωρούν έκταση 746 στρεμμάτων για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
    Υποψιάζομαι ότι εκεί θα στεγαστεί στο μέλλον και η άστεγη σχολή Καλών τεχνών της Φλώρινας που δεν έχει βρει μόνιμη και λειτουργική στέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Φλώρινα Δακή, υπάρχουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την Παιδαγωγική Σχολή και όχι για το Βαλκανικών και το Εφαρμοσμένων Τεχνών. Οι δικοί μας βέβαια "χαλβάδες" της εξουσίας μόνο συγχαρητήρια είναι ικανοί να στέλνουν και εθιμοτυπικές επισκέψεις να κάνουν. Όταν τελικά τα τμήματα της Φλώρινας μεταναστεύσουν στην Κοζάνη θα είναι πολύ αργά για δάκρυα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή