Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Aποστάσεις από την κυβέρνηση παίρνει ο Γ.Λιάνης για τη Δ.Ε.Η


Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιώργος Λιάνης, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», δήλωσε ότι θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση για το σχεδιαζόµενο ξεπούληµα της ∆.Ε.Η. «Στη φοβερή δίνη στην οποία έχει περιπέσει η χώρα, αισθάνοµαι ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι αδήριτη ανάγκη. Κατά την έννοια αυτή θα
µπορούσα να δεχτώ όλες εκείνες τις σκέψεις και τις προτάσεις που θα οδηγούσαν σε ένα θετικό αποτέλεσµα εκ του ασφαλούς», επισηµαίνει ο κ. Λιάνης. Προσθέτει όµως ότι δεν µπορεί να αποδεχθεί ένα πείραµα όπως αυτό που αφορά τη ∆ΕΗ. 
«Η σκέψη να πουληθεί το 17% έναντι 350 εκατ. ευρώ δεν είναι µια λύση του προβλήµατος, αλλά µια ζοφερή εξέλιξη που θα έχει οικτρές παρενέργειες. Στην πατρίδα µου, τη Φλώρινα, αυτή η σκέψη προκαλεί τρόµο. Σκεφτείτε ότι η µονάδα της Μελίτης 2 που ανήγγειλε η ∆ΕΗ κοστολογείται 700 εκατ. ευρώ και η ΑΗΣ Πτολεµαΐδας που επίσης έχει προαναγγείλει η ∆ΕΗ 1,2 δισ. ευρώ, κι εµείς πάµε να δώσουµε το 17%, µε λιγότερο από το 1/3, µε αυτό το γελοίο αντάλλαγµα». 
Ο κ. Λιάνης παρατηρεί πως «είχα υποχρέωση να πω την αλήθεια που εκφράζω ως βουλευτής µιας υψηλόφρονης περιοχής και να περιοριστώ και πάλι στη σιωπή µου, αναµένοντας την ηµέρα της εξόδου από αυτό το ταξίδι των 22 χρόνων που, αλίµονο, κατάντησε Οδύσσεια…». ∆ιευκρινίζει ωστόσο πως, παρότι έχει δηλώσει πως δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για βουλευτής, «δεν πρόκειται να σταθώ απέναντι στους συναδέλφους µου και την κυβέρνηση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα διαφοροποιηθεί στη σχετική ψηφοφορία.
Πηγή: "Τα Νέα"

3 σχόλια:

  1. Παληκάρι.
    Δεν εξαντλείς τις υποχρεώσεις σου λέγοντας μόνο την αλήθεια
    Ξέρεις πολύ καλά ότι πρέπει και να την υπηρετείς
    Συμπάθαμε αλλά δεν κολλάνε τα
    .- ''δεν είναι µια λύση του προβλήµατος, αλλά µια ζοφερή εξέλιξη που θα έχει οικτρές παρενέργειες.''
    με τα
    .- ''δεν πρόκειται να σταθώ απέναντι στους συναδέλφους µου και την κυβέρνηση»
    Και στην ''υψηλόφρονα περιοχή'' ποιος θα σταθεί δίπλα ;
    Και κάτι ακόμα Αν πράγματι '' αλίμονο ,κατάντησε Οδύσσεια ΄΄ τι σε κρατά άραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάνε μας τη χάρη μπάρμπα...άραξε και μη μας κουράζεις με τα δήθεν...άιντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγάλο έγκλημα του Λιάνη, είναι ότι παραμένει εγκλωβισμένος στη λογική του κομματικού μαντριού. Έτσι υπέγραψε το μνημόνιο, που παρέδωσε την κυριαρχία της χώρας στους δανειστές, και συνεχίζει να είναι πειθήνιος για να μη δημιουργήσει προβλήματα σε μια κυβέρνηση που εγκληματεί σε βάρος του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή