Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κριτική ουσίας από τον Αιμ.Ασπρίδη



Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της «Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Φλώρινας» Αιμίλιος Ασπρίδης, ασκώντας ουσιαστική κριτική (αναφερόμενος σε θετικά και αρνητικά) των 100 πρώτων ημερών της νέας Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η αναφορά του κ.Ασπρίδη στην έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνει ο Ι.Βοσκόπουλος προς
τους Αντιδημάρχους του, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Κ.Ρόζα. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στο συγκεντρωτικό χαρακτήρα που επιδεικνύει ο Δήμαρχος προεδρεύοντας ο ίδιος σε όλες τις Επιτροπές και παραγκωνίζοντας έτσι τους συνεργάτες του. Τα υπόλοιπα σημεία, στα οποία εστίασε την κριτική του ο Αιμίλιος Ασπρίδης ήταν: η έλλειψη ενδιαφέροντος, εκ μέρους του Δημάρχου για το θέμα του τρένου, τα μεγάλα έργα και το Πανεπιστήμιο, η αποτυχία εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη», η έλλειψη έργων πνοής στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και η αδιαφορία του Δημάρχου στο θέμα της τηλεθέρμανσης, αλλά και του κολυμβητηρίου. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο γεγονός ότι μόνο στη Φλώρινα δεν έχει δοθεί το επίδομα πρόνοιας στα Α.μεΑ.
Στα θετικά της Δημοτικής Αρχής ο Αιμίλιος Ασπρίδης υπογράμμισε την αλλαγή ωραρίου αποκομιδής απορριμμάτων, τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα των δημοτικών τελών, τη μείωση των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα (πλατείας-πεζοδρόμου) και τη συζήτηση για τη συγχώνευση των σχολικών μονάδων.  
Ιδιαίτερη αναφορά, τέλος,  υπήρξε για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Φλωρίνης-Πρεσπών λόγω «προσωπικών διαφορών» του Ι.Βοσκόπουλου με το Β.Τσέπα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου