Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Β.Καρατζίδης για Τεχνικό Πρόγραμμα, Προϋπολογισμό και Δημοτικά Τέλη



Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:


  • Καταψήφισε, μόνη, το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2011 όχι μόνο επειδή δεν μπόρεσε να βρεθεί στα χέρια του εκπροσώπου της παράταξης παρά μόνο λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση, παρότι αναζητήθηκε αλλά κυρίως διότι δεν ανταποκρίνεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με έργα ουσίας υπέρ των λαϊκών αναγκών, περιλαμβάνει πλήθος έργων που θα ανατεθούν χωρίς δημοπρασία χωρίς να γίνεται αντιληπτή η αδυναμία κοινής δημοπράτησης, ανακυκλώνει την λογική του Δήμου – Επιχείρησης που αναθέτει έργα σε ιδιώτες χωρίς να υπάρχει καμία προώθηση της δυνατότητας εκτέλεσης έργων με δικό του προσωπικό, ανοίγει τον δρόμο – κατά τις κυβερνητικές επιταγές – σε εκχώρηση λειτουργιών του δήμου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.  
  • Υπερψήφισε την απογραφή του νέου Δήμου Φλώρινας θεωρώντας αυτήν αποκλειστικά λογιστική διαδικασία, μετά την έκθεση του ορκωτού λογιστή  χωρίς να εκφέρεται άποψη για την σκοπιμότητα των περιλαμβανομένων
  • Καταψήφισε, μόνη, την πρόταση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών. Ιδιαίτερα διαφώνησε με την σημαντική αύξηση του τέλους ΤΑΠ, που επιβαρύνει ιδιαίτερα το κάθε σπίτι αλλά και την μη μείωση των τελών ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και άλλων τελών. Οι αυξήσεις αυτές αποτυπώνονται και στον προϋπολογισμό. Εμείς ζητούμε την κατάργηση του ΤΑΠ και την αντικατάσταση από φόρο στην μεγάλη ακίνητη περιουσία, την δραστική μείωση των τελών που αφορούν στην κατανάλωση όλων των πολιτών (ύδρευσης, αποχέτευσης, λαϊκών αγορών κτλ). Αντίθετα να αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι επιχειρήσεις (πχ λατομικών εργασιών, ορυχείων κτλ)
  • Καταψήφισε, μόνη, τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2011 γιατί σε αυτόν ενσωματώνονται όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές που ξεκινούν από την κεντρική κυβέρνηση και υλοποιούνται από τους Δήμους. Τα αυξημένα ποσά που φαίνονται ως έσοδα του Δήμου μας είναι απολύτως πλασματικά διότι σε αυτά κυρίως περιλαμβάνονται μισθοδοσίες και επιδόματα που μόνο κατ’  αρμοδιότητα πληρωμής μεταφέρονται στους δήμους ελέω Καλλικράτη. Τα πραγματικά διαθέσιμα κονδύλια για τον Δήμο Φλώρινας συρρικνώνονται σημαντικά και αυτό θα συνεχίσει από μέρους της κεντρικής εξουσίας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οπότε θεωρούμε ότι ούτε αυτός ο προϋπολογισμός θα μπορέσει να τηρηθεί και άμεσα θα κληθούμε σε αναθεώρηση σε ακόμα δυσμενέστερη κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός ενσωματώνει αυτούσιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  με το οποίο διαφωνούμε για τους λόγους που έχουμε παραπάνω εκθέσει. Ενσωματώνει και τις προβλέψεις από έσοδα από δημοτικά τέλη τα οποία επίσης, μόνοι, καταψηφίσαμε. Ο Δήμος Φλώρινας, οφείλει να διεκδικήσει αποφασιστικά την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων – διαχρονικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – πόρων της τοπικής διοίκησης. Να καταγγείλει την μείωση κατά 35% των διαθεσίμων ποσών από τον Κρατικό προϋπολογισμό αλλά και την παρακράτηση 10% και από αυτήν την «κουτσή» επιχορήγηση που στερούνται οι δημότες προκειμένου η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει σαν «μαξιλάρι» σε πιθανή αποτυχία των στόχων του Μνημονίου. Μέσα από αυτόν τον προϋπολογισμό ανακυκλώνονται οι πολιτικές του μνημονίου, συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική της ομηρίας συμβασιούχων, των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που ασκεί συνεπή αντιπολίτευση σε ζητήματα ουσίας χωρίς λαϊκισμούς. Παίρνει θέση. Θεωρούμε ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκεί όπου δεν υπερψήφισαν τα παραπάνω (όπως συχνά έπραξαν) αλλά επιφυλάχθηκαν και ψήφισαν «παρών» επικαλούμενες μόνο την καθυστερημένη (πράγματι) ενημέρωση, πρέπει να πάρουν έστω τώρα θέση στην ουσία των παραπάνω. 

1 σχόλιο:

  1. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΕΧΩ Κ. ΚΑΡΑΝΤΙΔΗ: ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΗΣΕΣ ΝΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;ΜΗΠΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ; Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ..... ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή