Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Θ.Σουμπάσης: "Συνυπεύθυνος για το ναυάγιο ο Γ.Λιάνης".


Ερωτηθείς από δημοσιογράφο της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" της Φλώρινας σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη την 27.9.2011, ο Θόδωρος Σουμπάσης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη σε χρόνο που το ίδιο το μέλλον της Χώρας κρέμεται από μία κλωστή προκάλεσε τις αναταράξεις που όλοι παρακολουθήσαμε και δημιούργησε ταυτόχρονα κενό πολιτικής εκπροσώπησης για την περιοχή μας. Αυτό που χρειάζεται η Φλώρινα από τον Κυβερνητικό της Βουλευτή είναι να βγει μπροστά, να αναλάβει αποφασιστικά πρωτοβουλίες, τέτοιες που να περιορίζουν τις συνέπειες της κρίσης και όχι να εγκαταλείψει το καράβι την πιο κρίσιμη στιγμή (όταν μάλιστα είναι  συνυπεύθυνος για το ναυάγιο). 
Ο Βουλευτής πράγματι υπακούει μόνον στην συνείδησή του. Και είναι ανθρώπινο ο Γιώργος Λιάνης να μην αντέχει να συνεχίσει σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, μετά μάλιστα από μία υπερεικοσαετή πολιτική διαδρομή ως Βουλευτής και Υπουργός. Όταν όμως, ενώ δηλώνει ότι παραιτείται από την πολιτική, ταυτόχρονα κρατά την έδρα του με το ευτελές κίνητρο του ελέγχου της διαδοχής του, γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, αλλά και δημοκρατικής συμπεριφοράς. 
Η Φλώρινα δεν αντέχει την έλλειψη Κυβερνητικού Βουλευτή και οι 18.500 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που του έδωσαν την πρωτιά στις προηγούμενες εκλογές έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν αντέχει κραδασμούς επειδή κάποιος υπό παραίτηση βουλευτής γαντζώνεται στην καρέκλα και τα προνόμιά της γιατί δεν του αρέσει ο κατά το Σύνταγμα αναπληρωτής του. 
Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει ότι δεν είμαι δούλος καμίας καρέκλας. Οδηγός μου είναι το καλό του τόπου και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Εάν λοιπόν εγώ είμαι ο λόγος που δεν επιστρέφει -ως οφείλει- την έδρα του πίσω στον λαό της Φλώρινας, ας μου το πει ευθέως κι εγώ θα τον διευκολύνω»

Υ.Γ 29.6.2011
1.Η καταψήφιση της νέας Κυβέρνησης κατά την διαδικασία παροχής Ψήφου Εμπιστοσύνης ή και του Μεσοπρόθεσμου από έναν Βουλευτή που εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μια πράξη συνείδησης, η οποία μπορεί να κριθεί πολιτικά, θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με τις απόψεις του καθένα. Η αδικαιολόγητη απουσία του Βουλευτή Φλώρινας από τις δύο αυτές τόσο σημαντικές -σε πανευρωπαϊκό μάλιστα επίπεδο- συνεδρίασεις της Βουλής συνιστά πάνω από όλα προσβολή του Λαού της Φλώρινας και των Κοινοβουλευτικών Θεσμών.
2.Χαίρομαι που τα τοπικά μέσα πήραν το νήμα από εκεί που το είχα αφήσει τον Αύγουστο του 2009 όταν μόνος ανέδειξα το ζήτημα της κακοδιαχείρησης σχετικά με τον τοπικό αναπτυξιακό πόρο και δέχθηκα επιθέσεις και ειρωνείες ακόμη και από αθλητικά σωματεία. Η θέση μου και τότε και τώρα είναι ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μία μόνον πτυχή του πολιτικού προβλήματος της Φλώρινας, το οποίο δυστυχώς διατρέχει κόμματα και πρόσωπα και αγγίζει τον πυρήνα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν την πολιτική στη Φλώρινα, ο οποίος είχε χρεοκοπήσει από καιρό, καθώς μας άφησε στην υστέρηση και την παρακμή. Χάρη στην χρεοκοπία της χώρας, το αντιλαμβανόμαστε πλέον όλοι. 

14 σχόλια:

  1. ας μου το πει ευθέως κι εγώ θα τον διευκολύνω...

    πω πω ντριπλα ο μικρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βγες μπροστά να εισπράξεις την οργή μας!

    Το πρώην κρυφό νυν φανερό λιανάκι Σαμαράς θα φάει το φούμο που δεν μπορούμε να ρίξουμε στο αφεντικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο κόσμος θυμάται ποιοί στήριζαν Λιάνη. Τότε ήταν καλά. Μετά ήθελες να του πάρεις τη καρέκλα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ τελικα εχει αρ....ια ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ .ΜΠΡΑΒΟ ΘΟΔΩΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΥΙΖ: τι κοινό έχουν τα λιανό..... και οι gay? ΑΠΑΝΤΗΣΗ (για να μην κουράζεστε): Αμφότεροι θέλουν να παρουσιάσουν ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι σαν αυτούς για να νιώθουν πιο άνετα. (χωρίς παρεξήγηση από τους gay ε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λές, αλλά χάνεσαι. Έξι μήνες είχαμε να ακούσουμε μια δημόσια τοποθέτησή σου. Βγες πιο δυνατά. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για την Φλώρινα πια. Ή σε εσύ ή τα αποφάγια του Λιάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν αντεχω τοσους σωτηρες. οι λιανοκορτσαροσωτηρες απηλθαν , ο κωνσταντινιδης ως κυβερνητικος βουλευτηςλιγα πραγματα μεχρι τιποτα, ως βουλευτης αντιπολιτευσης επερωτα αλλα το πασοκικο κατεστημενο τον γραφει κανονικα, τριζει και η δικη του καρεκλα . οταν γινουν οι εκλογες θα περασουμε καλα αν δεν σπασουν τα νευρα μας μεχρι τοτε. οανυπομονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει πλάκα ο Σούμπασης (ο τόνος δεν μπήκε κατά λάθος) όταν υποστηρίζει ότι αυτός ανέδειξε το θέμα της κακοδιαχείρισης του τοπικού πόρου από τον Βοσκόπουλο. 4 χρόνια φώναζε και χτυπιόταν ο Στρατάκης και ολόκληρη η αντιπολίτευση στο Νομ. Συμβούλιο για το μεγάλο πάρτυ που γινόταν στην Νομαρχία. Τον δικαιολογώ όμως τον Θοδωράκι αφού ζει στην Θεσσαλονίκη και δεν ξέρει τι γίνεται στην Φλώρινα. Κάποιον μου θυμίζει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν μπορώ να δέχομαι και να ανέχομαι τις ορέξεις κανενός φιλόδοξου ατόμου, που ξαφνικά αποφάσισε να γίνει βουλευτής και να εμφανίζεται ως ως σπουδαίο και σημαντικό πολιτικό πρόσωπο. Δεν το λέω μόνο για τον Σουμπάση αλλά για όλους όσους αποφάσισαν εν μια νυκτί να ασχοληθούν με την πολιτική χωρίς προηγούμενη προσφορά πουθενά και σε τίποτα. Σόνι και καλά πολιτικός; Άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γραφικοί πασόκοι, οι σκυλοκαυγάδες σας αποτελούν τεκμήριο έσχατης κατάπτωσης και ξεφτίλας που ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ δεν αντιλαμβάνεστε. Δε θα μπορούσατε προφανώς, γιατί έχετε εμποτιστεί με την καθεστωτική νοοτροπία και ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ είναι πώς θα τα έχετε καλά με τους διαχειριστές της εξουσίας.

    Θλιβεροί όλοι σας, πολύ περισσότερο ο νεαρός αστήρ στον οποίο έχετε επενδύσει πολλοί την ελπίδα για καλύτερο βόλεμα. ΑΝ ΕΤΣΙ ΜΙΛΆΝΕ ΟΙ ΝΈΟΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ. Αλλά, στους δικούς σας δοκιμαστικούς σωλήνες γεννήθηκε κι αυτός, από το δικό σας καλούπι βγήκε, περιμένει την ώρα που ο Γιωργάκης θα τον χρίσει αντιπρόσωπό του στη Φλώρινα.

    Α, και μια λεπτομέρεια, και ζητώ συγγνώμη που σας βγάζω από τα οοβαρά ενδοκομματικά σας:
    η συμμορία σας ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

    (δείχνω στα παιδιά μου τα σχόλια στις σελίδες του φιλόξενου blog, ως παράδειγμα προς αποφυγή, για να βλέπουν πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα κομματόσκυλο, την ώρα που πουλάνε την πατρίδα του, και να αισθάνονται αηδία για το χειρότερο είδος "πολίτη" που γέννησε αυτός ο τόπος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επί 18 μήνες έβγαλε τον σκασμό ο Σουμπάσης για το βούλιαγμα της Φλώρινας από το ΠΑΣΟΚ και τώρα που μυρήστικε καρέκλα και χρήμα έβγαλε ανακοινωσάρα! Σιγά την ηρωική πράξη "πες μου ότι εγώ είμαι το πρόβλημα και θα παραιτηθώ"! Ανέξοδοι λεονταρισμοί! Μεγάλη ιδέα δεν έχεις για τον εαυτό σου;
    Ένας ακόμα κλασσικός πολιτευτής, κρίμα που είσαι νέος άνθρωπος.
    Να τον κάνει τι η Φλώρινα τον κυβερνητικό βουλευτή; Να πας εσύ να ψηφίζεις την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με του κίνησης; Να ψηφίζεις να κλείσει το ΤΕΙ και το ΑΕΙ; Να φύγει το τρένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όταν γράφουν ότι η Φλώρινα χρειάζεται "κυβερνητικό βουλευτή" εννοούν ότι οι ίδιοι χρειάζονται βουλευτή του κόμματός τους, για να έχουν πρόσβαση στα "αγαθά" που έχουν και οι πασόκοι της υπόλοιπης Ελλάδας. Απλά, είναι ντροπαλοί, και δεν το λένε φανερά...

    (πάντως, ας δείξουμε κατανόηση για τους επαγγελματίες πασόκους. Ξέρεις τι καημός είναι να έχεις κυβέρνηση δική σου -και μάλιστα κυβέρνηση που γ... και δέρνει με την ευλογία των μεγάλων- και να μην μπορείς να έχεις το βουλευτή-βολευτή σου να σε εξυπηρετεί, βρε αδερφέ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάθατε πλάκα με την τρίπλα του Θοδωράκη.. Θοδωράκλας ή Καραθόδωρος έγινε μετά το άδειασμα που έκανε στο θείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκείνο το παραμύθι με τον Ψευτοθόδωρο το θυμάται κανείς??? Οέο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή