Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λουκέτο στην ΕΡΑ Φλώρινας



Στην κατάργηση όλων των Περιφερειακών Σταθμών της Ελληνικής Ραδιοφωνίας προχωρά μέχρι το 2015 η ΕΡΤ με στόχο τη μείωση των εξόδων της. Παράλληλα, καταργούνται όλα τα ψηφιακά κανάλια.

Το business plan για την ΕΡΤ, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» µε ορίζοντα το 2015 περιλαµβάνει: Κλείσιµο περιφερειακών σταθµών και ραδιοφώνων. Να σηµειωθεί ότι σήµερα η ΕΡΤ συντηρεί 19 περιφερειακούς σταθµούς σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Ορεστιάδα, Κοµοτηνή, Καβάλα, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη και Καλαµάτα. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρήσει όµως τους µεγάλους ραδιοφωνικούς σταθµούς ΕΡΑ, ΕΡΑ Σπορ, Τρίτο Πρόγραµµα. Παράλληλα, θα καταργηθούν όλα τα ψηφιακά κανάλια όπως για παράδειγµα prisma+, cine spor+ καθώς το επόµενο διάστηµα η ΕΡΤ θα εκπέµπει το σύνολο του προγράµµατός της µόνο ψηφιακά. Όπως όλα δείχνουν έπειτα από πολλά χρόνια θα κλείσει και τηλεπεριοδικό της ΕΡΤ, η «Ραδιοτηλεόραση». Σε ο,τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθµούς, παραµένουν αλώβητες η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ η ΕΤ1 θα µετατραπεί σε κανάλι χαµηλού κόστους. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι καταργούνται δελτία και εκποµπές και ο σταθµός θα µεταδίδει αποκλειστικά εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου και ντοκιµαντέρ. Σε σχέση µε τους εργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους. Οι πληροφορίες λένε ότι οι 3.932 υπάλληλοιτης ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000.Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν. Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ. 
Πηγή: kozani.tv


5 σχόλια:

  1. Δεν το γυρνάμε στα σήματα καπνού, που λιγότερο δαπανηρά είναι και δεν έχουν και ακτινοβολία;
    (Πασοκάρα αθάνατη. Γι' αυτό σε λατρεύουν οι οπαδοί σου περισσότερο από την Παοκάρα. Και στην πέμπτη εθνική να ρίξεις τη χώρα αυτοί θα σε ακολουθούν παντού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη ξεχνάτε και τα ταχυδρομικά περιστέρια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που η Φλώρινα έχει γεμίσει από Κατίνες (και Κατίνους) η ΕΡΑ δεν είναι απαραίτητη, γιατί τα νέα διαδίδονται γρηγορότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα ακόμη από τα πολλά θετικά που αφήνει στην περιοχή ο κ. Λιάνης, τελειώνοντας την πολιτική του σταδιοδρομία. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιο καλοκαίρι στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είχε έρθει στη Φλώρινα (στα πλαίσια κάποιας εκδήλωσης) ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς. Μετά την εκδήλωση συναντηθήκαμε εντελώς τυχαία μαζί του μια παρέα Φλωρινιτών στα τραπεζάκια της πλατείας Γ. Μόδη και μας είχε πει: "Όταν ήμουν μικρός και μάζευα κεράσια στο χωριό μου (Δουμπιά Χαλκιδικής) ακούγαμε το ροαδιοφωνικό σταθμό της Φλώρινας γιατί υπήρχε μόνον ένας ακόμη (της Θεσσαλονίκης) αλλά ο σταθμός της Φλώρινας ξεχώριζε για την ποιότητα των εκπομπών του". Σήμερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή