Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Σύσκεψη για αντιπυρική προστασία




Στα Ιωάννινα, έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου στο ξενοδοχείο EPIRUS PALACE σύσκεψη με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου, υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.

Στόχος της σύσκεψης υπήρξε ο αρτιότερος συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και συμμετείχαν, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα, ο Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος      Μπούφης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανός Στεφανίδης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Διοικητές της ΕΛΑΣ, της Π.Υ. και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/σης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και οι Δ/σεις Πολιτικής Προστασίας.
Το Δήμο Πρεσπών εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Βασίλειος Τσέπας, ο οποίος στην τοποθέτησή του έθεσε τρία κυρίως θέματα:
1ον: Την αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας –τουλάχιστον κατά την θερινή περίοδο- μικρής Πυροσβεστικής μονάδας με έδρα το Ανταρτικό,
2ον: Την χρηματοδότηση εκ μέρους της Πολιτείας των Δήμων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της πυροπροστασίας και
3ον: Την δημιουργία Διασυνοριακών Συσκέψεων με εκπροσώπους των όμορων χωρών για την καλύτερη αντιμετώπιση των «εισαγόμενων» πυρκαγιών αλλά και τα προβλήματα τα οποία δημιουργούνται με τις πτήσεις των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των αερομεταφερόμενων τμημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου