Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ένα σύστημα χωρίς κανόνες παύει να είναι σύστημα


"Ένα σύστημα χωρίς κανόνες παύει να είναι σύστημα"
Γ. Γραμματικάκης

Ο ελληνικός λαός αγωνίζεται και μοχθεί, ταλαιπωρείται, και βασανίζεται και όμως αντέχει. Οι εξελίξεις και η κρίση, είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση σε προσωπικό επίπεδο, θετικών σχέσεων και σκέψεων. 

Ο κόσμος έσμιξε, οργανώθηκε και γέμισε τις πλατείες. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και οι ανατροπές, σε όλα τα επίπεδα, προβληματίζουν όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους αυτής της γης. Η απελπισία και η έλλειψη μέλλοντος ,για πολλούς επαγγελματικούς κλάδους, συμπληρώνουν την εικόνα της απόλυτης χρεοκοπίας. Η καθημερινή καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων  και η έλλειψη διαλόγου, για τα αυτονόητα, μας προετοιμάζουνε για το τι μας περιμένει αύριο.
Μία λέξη επαναλαμβάνεται μονότονα και εκνευριστικά σε όλες τις οθόνες των τηλεοράσεων. Η λέξη αλλαγή μόνο οργή μας προκαλεί πλέον. Ξέρουμε ότι δεν μας λένε όλη την αλήθεια και ότι το βάσανο μας δεν έχει τελειωμό. Κάθε ημέρα εμφανίζονται καινούργιες περικοπές και καινούργιες «διαπραγματεύσεις» με τους «φίλους» μας  του ΔΝΤ. Χρωστάμε παντού και ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Αλλαγή του φορολογικού, αλλαγή των νόμων, αποκρατικοποίηση των λίγων ΔΕΚΟ που δεν ξεπουλήθηκαν ακόμα, και φυσικά αλλαγή της γραμμής πλεύσεως της κυβέρνησης. 
Το δεύτερο μνημόνιο και η πέμπτη δόση δεν είναι η αρχή και το τέλος. Κανείς δεν πιστεύει ότι δεν θα χρειαστούμε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Η απαρίθμηση, των νόμων που  έχουνε κατατεθεί την τελευταία δεκαετία (1076) και των  τροποποιήσεων τον τελευταίο χρόνο (1700), είναι η καλύτερη απόδειξη του τρόπου που λειτουργεί το κράτος γενικά και η ελληνική Βουλή ειδικά. Νόμοι πατρόν, γραμμένοι και ραμμένοι στα μέτρα της εκάστοτε κυβέρνησης.
Οι πράσινες και μπλε κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν στην χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια διαχειριστήκαν κατά το δοκούν την πολιτική τους δόξα και τα κονδύλια του κράτους. Μοιράσανε θέσεις και λεφτά, χάρισαν προνόμια και εκσυγχρόνισαν το κράτος ανάλογα με τις φιλοδοξίες και τα προσωπικά τους συμφέροντα.  Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε με το όραμα της αλλαγής γραμμένο με χρυσά γράμματα στο καταστατικό του. Υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή για τον ελληνικό λαό και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους του. Με αυτή τη λέξη έχει δελεάσει και ανθρώπους που δεν ήταν πρασινοφρουροί. Οι καιροί αλλάζουνε αλλά η λέξη επαναλαμβάνεται καθημερινά. Αναρωτιέμαι: στο πνεύμα της αλλαγής εξαπέλυσε τέτοια επίθεση στους διαδηλωτές και η Αθήνα πνίγηκε από τα δακρυγόνα; Το «δείγμα γραφής» ήταν χαρακτηριστικό για το πόσο άλλαξε  η στάση του απέναντι στο λαό. 
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την κοινωνική βαρβαρότητα, την εξόντωση του λαού και το ξεπούλημα του πλούτου της χώρας. Το ψέμα έχει μικρά ποδάρια και όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και όχι από τις προθέσεις μας. Άλλα υποσχεθήκαν και  άλλα καταφέρανε. Τα αποτελέσματα είναι πολύ μακριά από το όραμα και το ΔΝΤ έπαιξε ένα  καταλυτικό ρόλο.. Η αλλαγή της χώρας έγινε μετάλλαξη και μια ελεύθερη χώρα κατάντησε  σκλαβάκι! 
Ευγενία Ηλιοπούλου
Πηγή: vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου