Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Πρωτοφανής ένταση και αποχωρήσεις στο χθεσινό Δημ.Συμβούλιο


Πρωτοφανής ένταση και έντονοι διάλογοι μεταξύ του επικεφαλής της
μείζονος αντιπολίτευσης Αιμίλιου Ασπρίδη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ζέτας Ρίζου αμαύρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. Αφορμή για το έντονο φραστικό επεισόδιο αποτέλεσε η επίμονη άρνηση της Ζ.Ρίζου να θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση του Βασίλη Καραντζίδη, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Αναλυτικότερα, κατά την ψήφιση του θέματος για τον καθορισμό των εξόδων παράστασης των προέδρου και αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης ο αντιδήμαρχος Άρης Αριστείδου εισηγήθηκε αμοιβή για τον πρόεδρο 1.400 € και τον αντιπρόεδρο 560 €, ενώ ο Βασίλης Καραντζίδης αντιπρότεινε μειωμένα έξοδα παράστασης στο κατώτερο δυνατό. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αιμ.Ασπρίδης ζητώντας να τεθούν σε ψηφοφορία οι δύο αυτές προτάσεις. Η μη αποδοχή της πρότασης αυτής υπήρξε αιτία για ανταλλαγή απαξιωτικών χαρακτηρισμών μεταξύ Ασπρίδη και Ρίζου με κατάληξη την απόφαση της Ζ.Ρίζου να αποβάλει επί πεντάλεπτο τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης από την αίθουσα. Τελικά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της προέδρου του Δημ. Συμβουλίου, αποχώρησε οριστικά από τη συνεδρίαση ο Αιμ.Ασπρίδης ακολουθούμενος, από τους παρόντες εκείνη τη στιγμή, συμβούλους της παράταξής του. Εκ μέρους της παράταξης της Ο.Μούσιου αποχώρησε από την αίθουσα ο Γ.Σαχινίδης.

10 σχόλια:

  1. πιο προκλητική δε γίνεται. είναι ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καψούρης...(την πάτησες τη λεπέσκα...)5 Ιουλίου 2011 στις 12:01 μ.μ.

    πόσο στενοχωρήθηκα ρε μωράκι μου για τα χθεσινά...σου τα είχα πει ρε γαμώτο προφητικά....τέτοια σου σκαρώνει ο Κοντός για να σε κάψει...και σε θάβει με κάθε ευκαιρία...αλλά τελικά μπάχαλο τα έκανες χθές.....ούτε ο φίλος σου στο libe δεν σε δικαιολόγησε...άκου να σε λέει άπειρη...εσένα την καλύτερη προεδράρα όλων των εποχών(γελάω και κλαίω!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ.1400 ΕΊΝΑΙ ΠΆΡΑ πολλά για έξοδα παράστάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε άλλες χώρες, όπως και εδώ, υπάρχει το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος. Μόνο που στις άλλες χώρες τιμωρείται ποινικά. Βέβαια, εκεί λειτουργεί και η δικαιοσύνη. Εδώ περιμένουμε την επόμενη τετραετία για να ψηφίσουμε άλλους, εκδικούμενοι αυτούς που καταχράστηκαν την εξουσία και παρέβησαν το καθήκον τους. Αλλά κι αυτοί οι "άλλοι" είναι μεγαλωμένοι και ωριμασμένοι στο ίδιο φυτώριο με τους πρώτους.
    Να κάνω μια πρόταση: Αν θεωρούμε ότι κάποιοι παραβαίνουν το νόμο, τότε ας οργανωθούμε ως πολίτες, να κάνουμε μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη, μηνύσεις, αγωγές και να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο ώστε να πετύχουμε την τιμωρία αυτών που κατηγορούμε.

    BTW Γιατί ο λαός γιαουρτώνει μόνο τους πολιτικούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής, βουλευτές και υπουργούς; Οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξαιρούνται; Ή είναι αρκετά γνωστοί για να τους γιαουρτώσουμε στον πεζόδρομο, φερ' ειπείν, απ' όπου περνάνε κορδωμένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο χωριό μου λένε: "Τέτοια μάντρα, τέτοιο γάλα".
    Όταν βαρύνουσες θεσμικές θέσεις,καταλαμβάνονται από παιδιά κομματικού σωλήνα,ευκαιριακά αναριχώμενους και από πολιτικοκοινωνικά "κενούς" ανθρώπους, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας-πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ήταν και είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων!
    Στο μόνο που ίσως είμαστε ασυναγώνιστοι, είναι οι γιορτές ,οι εκδηλώσεις και τα τσιμπούσια, τα οποία έχουν ως μόνο στόχο την προβολή των ενδιαφερόμενων για ψήφους και την "κονόμα" ορισμένων. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!
    Κ Ρ Ι Μ Α !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σεβασμός στη μέλλουσα βουλευτή του Νομού μας.

    Στάθη και Αντωνιάδη, τόσες χειραψίες και χτυπήματα ώμων και να σας πάρει την έδρα η Πρόεδρος......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H "μέλλλουσα βουλευτής" και καλά δεν ακουσε τα βρισίδια του Μπαρδάκα, τα οποία της ανέφερε και ο Σαχινίδης. Και αφού δεν έκανε τιποτα για αυτό η "μέλλουσα βουλευτής", ο Σαχινίδης αποχώρησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε η μόνη πόλη που δεν έχουν πέσει γιαούρτια σε πολιτικούς...!..Αν δεί κάποιος την ανθροπογεωγραφία των ανθρώπων που κρατούν στα χέρια τους αυτην την πόλη θα καταλάβει και το γιατί εχει μείνει τόσο μα τόσο πίσω...οταν ο καιροσκοπισμός παντρεύεται την ανικανότητα τοτε τα πραγματα είναι πολύ επικίνδυνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πότε δούλεψε στην ζωή της για να σεβαστεί τους άλλους? άν δέν είχε το χάδι του βοσκου θα ήταν στην λίστα του οαεδ .κακομαθημένα παιδιά κακοήθιες κάνουν έτσι έμαθαν στην ζωή τους. Ανεπάγγελτοι επαγγελματίες δημαρχιακοί παλιάτσοι και μπαλαρίνες ... Τσίρκο κατάντησε το Δου Σου του Δου ΝουΔου Φλώρινας βοσκοπούλα φλογέρα τόλμη και γοητεία..και πολύ καλά έκαναν και φύγαν λακου μισθό στον μισθό εκλεγμένων θα φάν παπάρες που θα τις φυσάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή