Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διαπραγματεύσεις ΔΕΗ με EDF για αιολικά πάρκα στη Φλώρινα

Άδειες για αιολικά πάρκα 194 μεγαβάτ σε ορεινούς όγκους της Φλώρινας παραχώρησε στη γαλλική EDF Energies Nouvelles η ΡΑΕ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day.gr, τα έξι αιολικά βρίσκονται στα όρια τουΔήμου Μελίτης και περιλαμβάνονται σε αυτά που η γαλλική εταιρεία θα εξετάσει την ανάπτυξή τους από κοινού με τη θυγατρική της ΔΕΗ, τη ΔEH Ανανεώσιμες.
Άλλωστε υπάρχει συμφωνία-πλαίσιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών στις 27 Σεπτεμβρίου 2010, και προβλέπει τη συνεργασία τους στην ανάπτυξη λειτουργούντων και υπό ανάπτυξη νέων μονάδων ΑΠΕ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ειδικότερα για το αιολικό της Φλώρινας, μετά την έκδοση των αδειών από τη ΡΑΕ, η εταιρεία θα αναμένει τις προτάσεις της EDF En. Nouv.
Για να γίνει η διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο έργο, πρέπει να γνωστοποιηθούν τα ανεμολογικά στοιχεία (ταχύτητες ανέμου) για την κάθε επιμέρους περιοχή, οι υπολογιζόμενοι συντελεστές φορτίου κλπ.
Η συνολική επένδυση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ και θα εγκατασταθούν συνολικά 58 ανεμογεννήτριες των 3 μεγαβάτ η κάθε μία, από τις μεγαλύτερες δηλαδή που είναι σε εμπορική λειτουργία για χερσαία αιολικά.
Σημειώνεται ότι οι δυο πλευρές διαπραγματεύονται επίσης για την κατασκευή και εκμετάλλευση μεγάλου υβριδικού σταθμού (αιολικά με υδροηλεκτρικό εργοστάσιο) ισχύος 90 μεγαβάτ στην Κρήτη, προϋπολογισμού περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου