Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Έντονες διαμαρτυρίες του εμπορικού κόσμου της Φλώρινας για τα κολονάκια



Ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών, το Σωματείο Αρτοποιών και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Φλώρινας, διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση των διαχωριστικών κώνων στους βασικούς δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης καταγγέλλοντας ταυτοχρόνως το Δήμο για κινήσεις εντυπωσιασμού και ψηφοθηρίας. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας:

"Επαναφέρουμε την πρόταση μας για μία συνάντηση προκειμένου να μας ενημερώσετε για τη σχετική μελέτη κυκλοφορίας, βάσει της οποίας αποφασίσατε την τοποθέτηση διαχωριστικών κόνων στο κέντρο της πόλης μας, στις οδούς 25ης Μαρτίου και Μεγ. Αλεξάνδρου, και σας γνωστοποιούμε τις θέσεις και τις αποφάσεις των φορέων μας, μετά την Γενική Συνέλευση που είχαμε, στις 20 Ιουλίου 2011.
Μέχρι σήμερα, παρ όλο που τα μηνύματα φθάνουν καθημερινά στο δήμο για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, δεν έχετε δείξει την ευαισθησία, ούτε να μας ακούσετε ούτε να μας δείτε.
Σύμφωνα με δηλώσεις σας, η τοποθέτηση των διαχωριστικών κόνων, αποσκοπεί στην εύρυθμη κυκλοφορία η οποία παρεμποδίζεται από τα παρανόμως σταθμεύοντα αυτοκίνητα. Στην πράξη, αποδεικνύεται πως η παράνομη στάθμευση έχει μεν περιοριστεί, αλλά οι δρόμοι 25ης Μαρτίου και ειδικά η οδός Μεγ. Αλεξάνδρου, τείνει να αλλάξει χαρακτήρα και από εμπορικός δρόμος να γίνει δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και δρόμος εισόδου και εξόδου. Μέχρι σήμερα, τα οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης, αποτελούν την πραγμάτωση του εμπορίου της Φλώρινας, σε όλους σχεδόν τους τομείς. Με τα μέτρα όμως που εσείς παίρνετε με την αιτιολογία ή δικαιολογία την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας, οδηγείτε την αγορά σε αφανισμό και τους καταναλωτές σε αγορές εκτός του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Ρωτάμε
Μήπως, στα σχέδιά σας δεν είναι η εύρυθμη λειτουργίας της κυκλοφορίας και απώτερος σκοπός σας είναι η μετατόπιση της αγοράς από το κέντρο, σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης;
Θα πρέπει επιτέλους να κατανοήσετε, πως «το πράγμα δεν πάει άλλο»!
Αν πραγματικά θέλετε να πιστέψουμε πως η αναγκαιότητα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, σας έχει οδηγήσει στην απόφαση για την τοποθέτηση των διαχωριστικών κόνων, το αποτέλεσμα από την πρωτοβουλία αυτή  δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από το να δίνει λύσεις, και ως εκ τούτου φαίνεται πως δεν υπάρχει στοιχειώδης μελέτη.
Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η ποιότητα της ζωής στο δήμο Φλώρινας, - αυτό συνεπάγεται και την  εύρυθμη λειτουργία της εμπορικής αγοράς προς όφελος των καταναλωτών και των εμπόρων αλλά και την εύρυθμη λειτουργίας της κυκλοφορίας του κέντρου,- τότε θα πρέπει ο δήμος να εισάγει εκ νέου το θέμα προς συζήτηση και να αναζητήσει  λύση για την ρύθμιση - οριοθέτηση κυκλοφορίας στη χρήση της αγοράς ως ένα κομμάτι ενός συνολικού σχεδιασμού. Μέσα από μία ουσιαστική μελέτη, ο δήμος Φλώρινας να φροντίσει για την αναζήτηση της συσσωρευμένης εμπειρίας που πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κωδικοποιήσουμε.
Επιθυμούμε μαζί με το δήμο Φλώρινας, να συζητήσουμε και να ορίσουμε στα πλαίσια του πολεοδομικού μας συγκροτήματος τις περιοχές που έχουν επαγγελματικό αντίκρισμα, να τις διευκολύνουμε και να τις προστατέψουμε από τυχόν παρενέργειες που δημιουργούν προβλήματα.  Επιπλέον με κανόνες και ορισμούς να περιφρουρήσουμε την εφαρμογή και λειτουργία όλων των αποφάσεων.
Επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην επιλογή των καταλλήλων ανθρώπων που θα επιλεγούν με διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και από τους αρμοδίους φορείς για να ξεκαθαρίσουμε επιτέλους τους όρους για την λειτουργία της πόλης και της αγοράς με τα σύγχρονα δεδομένα και την εμπειρία που υπάρχει παγκοσμίως και πανελληνίως τουλάχιστον.
Αντιπαρατιθέμεθα στη λογική της ψηφοθηρίας και των εντυπώσεων, και επιμένουμε σε μία  μακροχρόνια στόχευση για τη Φλώρινα, ακριβώς επειδή η πόλη στερείται αυτών των δυνατοτήτων.
Έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή και τη τοποθέτηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτ. Μακεδονίας για το θέμα αυτό.
Αναμένουμε την δική σας τοποθέτηση".


Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φλώρινας – Θωμάς Ταλλίδης
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας – Σάββας Σαπαλίδης
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Φλώρινας – Σίμος Κώτσιου
Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φλώρινας – Γιώργος Αντωνιάδης 

6 σχόλια:

  1. Ο φαρμακευτικος συλλογος φλώρινας δεν διαμαρτυρεται, διαμαρτυρεται ο προεδρος του που εχει φαρμακειο επι της Μ. Αλεξανδρου.Δεν υπαρχει καμια σχετικη αποφαση του συλλογου για τους διαχωριστικους κωνους!!!!!!!!!!!!!!!!!!Επιτέλους 'εκανε και κάτι σωστό ο Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το προβλημα θα σας το λύσει ο κοντος , αυτός που ρίμαξε το επιμελητηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι εννοείς... για πες μας πως το ρήμαξε.; Πετάμε μια μαλα...α και ανώνυμα. Για πες λοιπόν... δώσε στοιχεία έστω και ανώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχουμε και επιμελητηριο???? για πες εσυ φιλε του κοντου-μαζι τα τρωμε- τι κανει το επιμελητιριο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι πολύ για τους εμπόρους και την αντικοινωνική και αλλαζονική τους συμπεριφορά. Πού ήταν όλοι αυτοι οι πρόεδροι που ένας κάνει και τον αριστερό τρομάρα του σε όλα όσα συνέβαιναν; Τωρα έγιναν αγωνιστές; Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή