Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Σ.Κραουνάκης: Πρέσπα καραπουριτάνα! (video)

Με τη συναυλία του Σ.Κραουνάκη χθες βράδυ στον Άγιο Αχίλλειο, ολοκληρώθηκε το διήμερο των φετινών εκδηλώσεων των “Πρσπείων” με εμφανώς λιγότερο κόσμο, (γεγονός που ο Γ.Λιάνης απέδωσε στην οικονομική κρίση) και με την ηχηρή απουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου. Ο Κραουνάκης βρέθηκε δυο ώρες πάνω στη σκηνή “απαλλαγμένος από την παρτιτούρα”, όπως ο ίδιος αποφάσισε, θέλοντας να συνομιλήσει με το κοινό με έναν ιδιαίτερο και δικό του τρόπο. Επιλέγοντας την οικονομική κρίση ως βασικό του θέμα στη χθεσινοβραδινή συναυλία, ο Κραουνάκης δεν κατάφερε να συνεγείρει το κοινό, που χαριτολογώντας το χαρακτήρισε “πουριτανικό”. Δείτε το video που ακολουθεί:

13 σχόλια:

  1. Τελικά στα είκοσι χρόνια των ανά έτος "Πρεσπών"
    μάθαμε δύο πράγματα: το τετριμμένο πλέον
    "η Ελλάδα δεν τελειώνει αλλά αρχίζει στις Πρέσπες", που λίγο-πολύ το ξέραμε, και τώρα, φέτος, ξεπεσμένα και ξεψυχισμένα, οτι η Πρέσπα
    είναι μάλλον αρχιπουριτάνα, επειδή δεν της έβγαινε αυθόρμητα αλλά τραβηγμένο με το τσιγγέλι
    το "Κρίση, κρίση, γαμήσι, επιστροφή στη φύση" του καθόλα ικανού Σταμάτη Κραουνάκη. Ίσως ο
    συμπαθής συνθέτης/ερμηνευτής δεν βρήκε το χρόνο
    η δεν τον ενδιέφερε να διακρίνει το αντικείμενο
    από το υποκείμενο της γεννετησίου πράξης στην
    περίπτωση των Πρεσπών. Η Πρέσπα και η γύρω περιοχή της ήταν πάντα η παθητική
    συνιστώσα της πράξης ενώ ενεργητική συνιστώσα
    τουτέστιν βιαστές της, ήταν οι εκ του Κέντρου
    ορμώμενοι πάσης μορφής καρα-αμοραλιστές του.
    Φυσικό είναι η Πρέσπα να δυσκολεύεται να τραγουδήσει το γαμήσι και μάλιστα στην έδρα της, στη Φύση. Φταίει βέβαια εν μέρει και αυτή,
    στο βαθμό που διαχρονικά δεν επιλέγει κατά φύσιν πουριτανούς να την εκπροσωπήσουν, αλλά επιλέγει νταβατζήδες παρά φύσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πόσο μας κόστισε ρε Λιάνη ο μπουχέσας ο φίλος σου? και γιατί πρέπει να πληρώσουμε τις χοντρομαλακίες του? ντροπή σου Λιάνη που χαζογελούσες τη στιγμή που αυτό το ξερατό βεβήλωσε την ιερότητα του χώρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο μπραβο… αυτό είναι πολιτισμος, ενας ψυχακιας χωρις οσιο και ιερο εκανε τους φλωρινιωτες να τραγουδανε γαμ…σι στην βασιλικη του αγιου αχιλλειου… μπραβο, πολλα μπραβο… αντι να ακουσουμε τραγουδια πηγαινοντας σε μια συναυλια, ακουγαμε τις σαχλαμαρες ενός καραγκιοζη που εκανε ντεμεκ show προσπαθωντας να παρασυρει τον κόσμο στον παραληρημα του… σκυλομετανιωσα που εκανα τοσα χιλιομετρα για αυτή τη μπαρουφα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέστα ρε Κώτσο των 12:31, να αγιάσει το στόμα σου. Αυτο ακριβώς ενοιωσα και εγω, το εβλεπα μεχρι εκεινο το σημείο απο το zougla.gr, δεν ήθελα να παω πανω να βλεπω τα μουτρα τους (των "επισήμων")απο κοντά.

    Ας ζούσε με 600 ευρω ή ανεργος ο καλλιτέχνης και μετα ας μου τραγουδήσει για κρίση-φύση και γαμίσι.

    Ευτυχώς το 50 και το 60 με παρόμοιες καταστάσεις γράφονταν τουλάχιστον τραγουδάρες και οχι μαλακίες απο δήθεν απελευθερωμένους καλλιτέχνες χωρίς σεβασμό στο κοινό τους. Δεν πήγαμε εμεις σε αυτόν, αυτός ήρθε σε έμας διάλε..

    Και αν ετσι ορίζεται ο πουριτανισμός ε, ναί, είμαι πουριτανιστής και μαγκιά μου, αει σιχτήρ..

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΙΣΧΟΣ!! ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ!!ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΑ ΧΟΝΤΡΟΑΔΕΡΦΙΣΤΙΚΑ ΜΠΛΙΑΞ!!ΛΙΑΝΗ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος στιχουργός28 Αυγούστου 2011 στις 6:00 μ.μ.

    Ωραία η Φύση…
    καλό και το Μεθύσι…
    στο ΓΑΠ όμως δεν άρεσε καθόλου για την Κρίση…
    γι’ αυτό κυρ Υπουργέ μου και θα σου ’ξηγήσει…
    τι εστί Γαμήσι…
    ορθό και παρά φύση…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα θελα να 'ξερα τι θα έκανε ο Δεσπότης μας ή ο π.Ιουστίνος αν ήταν εκεί. ήθελες να έκανες και αφιέρωμα στον Καντιώτη τρομάρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 4:04 μ.μ. ΕΓΩ ΓΛΥΤΩΣΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΚΗ. ΑΝ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΠΑΙΞΑΝΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ (ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ’60-’70). ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΑΙΞΑΝΕ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ «ΓΕΜΑΤΟΣ» ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ. ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΑΙΞΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ (ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ) ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟΝ ΕΔΕΙΧΝΕ ΣΤΟ VIDEO-WALL…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είμουν στην συναυλία και η κριτική μου στηρίζεται στο video που είναι ανηρτημένο.ο ΧΏΡΟς της Βασιλικής του Αγίου ΑΧΙΛΕΊΟΥ ΈΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ γεωμορφολογικά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως αυτά διαμόρφωσε η σοφή φύση στο διάβα εκατομμυρίων ετών, ΈΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΌΤΗΤΑ όπως διαμορφώθηκε από τις περπατησιές χιλιάδων ανθρώπων διαχρονικά. Έχει και μια ιστορική θρησκευτικότητα όπως διαμόρφωσαν τα πιστεύω των ανθρώπων που έζησαν αιώνες την μοναξιά της
    .Σε αυτόν τον τόπο αρμόζουν μουσικές εκδηλώσεις που βγάζουν μυσταγωγία, που σέβονται τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.[κάποιες προηγουμένων ετών τα σεβάστηκαν]. ΌΧΙ όμως ηφετινή .[τουλάχιστον στο κομάτι που είδα ].Η παράσταση αυτή μπορεί να ήταν καλή ως σατυρική επιθεώρηση[με τις λεκτικές υπερβολές της] αλλά σε άλλο χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο θα υπάρχουν κουτορνίθια που θα ρίχνουν νερό στο μύλο του Λιάνη,του αδίστακτου αυτού καιροσκόπου,με τις ευμενείς κρίσεις τους για τις φιέστες ντροπής στις Πρέσπες όπου παρελαύνει η καλλιτεχνική υποκουλτούρα και αλητεία τύπου Κραουνάκη.............. και δε συμμαζεύεται δεν υπάρχει ελπίδα υπέρβασης της κρίσης!Όσο για την αντίδραση Θεόκλητου και Ιουστίνου,την ανύπαρκτη εννοείται,για τους παροικούντες την τοπική εκκλησιαστική Ιερουσαλήμ αυτή υπήρξε απόλυτα αναμενόμενη!Πάσχουν από χρόνια αφωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απ ό,τι γνωρίζω κανένας ιερωμένος δεν ήταν φέτος στα θλιβερά Λιάνεια-Πρέσπεια!Επομένως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους Θεόκλητο και Ιουστίνο γιατί δεν αντέδρασαν εκείνη τη στιγμή.Πώς να αντιδράσουν αφού δεν ήταν παρόντες;Άπό κει και πέρα είναι αδιανόητο να μην αντιδράσουν από δω και στο εξής καυτηριάζοντας με δηλώσεις τους τη βεβήλωση του ιερού χώρου αφού το γεγονός αυτό έχει δημοσιοποιηθεί.Περιμένουμε λοιπόν την αντίδρασή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Λιάνεια πάντα αποτελούσαν σκάνδαλο!Πολιτικό,οικονομικό,ηθικό.Κυρίως ηθικό αφού ο αρχικαιροσκόπος και η θλιβερή παρέα του,εντόπια και αθηναική, αποκοίμιζαν το λαό των Πρεσπών δημιουργώντας του την ψευδαίσθηση ότι αναβαθμίζονται οι Πρέσπες ενώ υποβαθμίστηκε η συγκοινωνία και από καθημερινή υλοποιείται μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα.Υπάρχει ασθενοφόρο χωρίς οδηγό!!!,δεν υπάρχει μικροβιολογικό εργαστήριο και γενικά υπάρχουν συνθήκες απομόνωσης!Μέχρι κι ο ζάμπλουτος Γιάννος Παπαντωνίου ανέβαινε στην Πρέσπα και τραγουδούσε τη...φτωχολογιά.Ευτελισμός των πάντων.Κι ο Φλωρίνης Θεόκλητος μέχρι πριν δύο χρόνια ανέβαινε κι αυτός ρίχνοντας νερό στο μύλο του Λιάνη.Μετά τον περιέλαβαν κάποιοι σχολιογράφοι και φρονίμως ποιών σταμάτησε να συνευδοκεί τοις πράσσουσιν τα φαύλα. Λιανικούς και τους κρατώντες το λιανικό φανάρι Κορτσάρη και Κωνσταντινίδη!Διακομματική σύμπραξη και συνενοχή.Και φέτος το άκρον-άωτον με την παρουσία του τρισάθλιου Κραουνάκη που περνιέται,τρομάρα μας,για μεγάλος καλλιτέχνης!Ω καιροί,ω ήθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βάσει της λίστας για τις επιχορηγήσεις ΜΚΟ που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, η "Σπείρα-Σπέιρα" φέρεται να έλαβε από το 2007 έως το 2009 επιδοτήσεις ύψους, 250.000 ευρώ, χωρίς βέβαια να είναι η μόνη καλλιτεχνική ομάδα που βοηθήθηκε από το κράτος εκείνη την περίοδο.
    Ο γνωστός συνθέτης υποστηρίζει ότι η καλλιτεχνική του ομάδα πήρε πολύ λιγότερα απ' όσα θα έπρεπε, τονίζει ότι η ομάδα έδωσε δουλειά σε πολλούς άνεργους καλλιτέχνες και επιτίθεται ευθέως σε στελέχη.

    Μέσα σε δύο χρόνια - 250.000 ευρώ! Για ποιον άραγε λόγο; Δούλευαν αφιλοκερδώς και χρειάζονταν το κράτος για να τους πληρώνει; Δεν έπαιρναν χρήματα απ' τις εισπράξεις των παραστάσεων και των συναυλιών; Επιδότηση ανέργων (με τόσα πολλά χρήματα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή