Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για το σημερινό συλλαλητήριο


Δραματικές μειώσεις μισθών και εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνεργοι. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες καταστρέφονται και σπρώχνονται στην ανεργία. Κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι. Πρωτοφανής φοροεπιδρομή και έκτακτες εισφορές σε εργαζόμενους, ανέργους, μικροαγρότες και αυτοαπασχολούμενους και νέες φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Τσάκισμα Βαρέων - Ανθυγιεινών, συρρίκνωση συντάξεων και κατάργηση επικουρικών συντάξεων. Συρρίκνωση δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας και Παιδείας και παράδοσή τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Ιδιωτικοποίηση ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, νερό, ενέργεια, μεταφορές, κλπ). Νέα μέτρα καταστολής των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Έκρηξη της ανεργίας, γενίκευση της φτώχιας, κατάργηση κάθε δικαιώματος.

Και όλα αυτά για να ξεπεράσει η πλουτοκρατία την κρίση που η ίδια δημιούργησε με τα τεράστια κέρδη της. Για να πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.
Καλούμαστε να πληρώσουμε με τη φτώχια μας ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς, αλλά οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές και τα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων. – Το χρέος δεν είναι του λαού. Δεν είναι αυτός που πρέπει να το πληρώσει και να καταδικάσει τα παιδιά του στην ανεργία, τη φτώχια και τη μετανάστευση. Η κρίση προκαλείται γιατί έχει συγκεντρωθεί ο πλούτος που παράγεται και τα μέσα παραγωγής σε λίγα χέρια. Γιατί έχουν γιγαντωθεί τα μονοπώλια σε όλους τους κλάδους.
Η κρίση θα συνεχίζεται, όσο θα κυριαρχούν τα μονοπώλια στην οικονομική και πολιτική ζωή.
Η πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας δεν έχει ημερομηνία λήξης, δεν θα σταματήσει. Θα κλιμακώνεται, θα γίνεται όλο και πιο άγρια. Βασικός στόχος τους να φτηνύνουν την αξία της εργατικής δύναμης, για να διασφαλίσουν νέα περίοδο κερδών και ανταγωνιστικότητας, από την οποία οι εργαζόμενοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο νέες αλυσίδες.
Στην ταξική βαρβαρότητα δίχως τέλος μία είναι η απάντηση:
Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή της.  
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Άνεργοι. Νέοι και νέες.
Μην πιστεύετε, μην αποδέχεστε όσα λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Μην πιστεύετε όταν λένε ότι παλεύουν για να σώσουν το λαό. Είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Καμιά εμπιστοσύνη. Γυρίστε τους την πλάτη.
Ο καπιταλισμός σάπισε. Έχει μεγάλες δυσκολίες να διαχειριστεί την κρίση του. Θα καταστρέψει και άλλες παραγωγικές δυνάμεις (και, πριν απ’ όλα, την εργατική δύναμη). Το μόνο που μπορεί να παράγει είναι ανεργία, φτώχια, νέες, όλο και χειρότερες, κρίσεις. Για να σωθεί δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
Όποιος εφαρμόζει αυτήν την πολιτική (ΠΑΣΟΚ, τρόϊκα, ΕΕ), όποιος συμφωνεί με την ουσία αυτής της πολιτικής και προτείνει μια πιο αποτελεσματική εφαρμογή της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη, Κουβέλης), όποιος θέλει να διασώσει αυτό το σύστημα και να το κάνει δήθεν πιο «φιλολαϊκό» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλοι «αριστεροί» κράχτες του συστήματος) έχουν τεράστιες ευθύνες για τα αδιέξοδα που καλλιεργούν. Έχουν ψηφίσει αυτήν την πολιτική (π.χ. Συνθήκη του Μάαστριχτ), στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κοινή οικονομική διακυβέρνησή της με τα ευρωομόλογά της και τα νέα δάνεια για την πλουτοκρατία, που θα τα πληρώσει πάλι ο λαός. Το σύστημα δεν διορθώνεται, δεν γίνεται ανθρώπινο. Δεν μπορεί και τα μονοπώλια να κερδίζουν και οι εργαζόμενοι να ζουν καλά! Χέρι - χέρι οι συνδικαλιστές τους, στο εργατικό και στα άλλα κινήματα, συμμετείχαν σε «κοινωνικούς διαλόγους», υπέγραψαν υποχωρήσεις χωρίς τέλος. – ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες στα χέρια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν κάνουν απλώς λάθη. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και του συστήματος μέσα στους εργαζόμενους. Είναι κίνδυνος για τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη.                                           
Υπάρχει διέξοδος – υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και το λαό.
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες.
 Εσείς είστε οι παραγωγοί του πλούτου. Εσείς έχετε τη δύναμη!
Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΦΤΩΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ.
Η μέχρι τώρα ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων είναι αυτή που έφερε και θα φέρνει φτώχια και κρίσεις. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρξει ανάπτυξη για το λαό και τις ανάγκες του. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, με διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Με εθνικό σχεδιασμό, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και με γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. – Να διασφαλιστεί μόνιμη - σταθερή δουλιά για όλους, με ανθρώπινους μισθούς και συντάξεις, με δικαιώματα. Με δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.
Τα κόμματα που στήριξαν και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το δήθεν «ανθρώπινο» πρόσωπο του καπιταλισμού δεν θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν λύση προς όφελος του λαού. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΟΥΣ!
Μόνο η εξουσία στα χέρια του λαού μπορεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για οικονομία στα χέρια και σε όφελος του λαού. – Μια εξουσία που θα στηρίζεται στο ενιαίο ταξικό μέτωπο των εργαζομένων, στην κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων. Η κοινή δράση του ΠΑΜΕ με την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και την ΟΓΕ αποτελούν τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της συμμαχίας.
ΕΧΟΥΜΕ  ΤΗ  ΔΥΝΑΜΗ.  ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Ο φόβος και η ανοχή δεν μας ωφέλησε. Μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Καθένας πια έχει προσωπική ευθύνη για τον εαυτό του, την οικογένεια, τα παιδιά του. 
*Σήκωσε το κεφάλι, δείξε τη δύναμή σου. Μπορούμε να τους ανατρέψουμε. – ΟΧΙ άλλες θυσίες για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
*Δώσε δύναμη και αποτελεσματικότητα στην αγανάκτησή σου. Δεν αρκεί η γενική διαμαρτυρία και η αγανάκτηση.
*Οργάνωσε τον αγώνα, πριν απ’ όλα στον τόπο δουλιάς, εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση και η σημερινή πολιτική. Για προστασία από τις απολύσεις, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που πάνε για κατάργηση με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ. – Δυνάμωσε τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.
*Οργάνωσε τη δράση σου στη γειτονιά, χέρι - χέρι εργαζόμενοι και άνεργοι. – Να μην πτωχεύσει άλλο η λαϊκή οικογένεια. Να υπερασπισθούμε καθέναν που κινδυνεύει από την εξαθλίωση.
*Απομονώστε - καταδικάστε τα κόμματα του καπιταλισμού και της Ευρωπαϊκή Ένωσης και τις συνδικαλιστικές τους δυνάμεις.
*Στηριχτείτε και στηρίξτε το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων και φτωχών αγροτών. – Να δυναμώσει η αντίσταση. – Χωρίς συμμαχία, σκληρό αγώνα και σχέδιο για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν υπάρχει ζωή με δικαιώματα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν όλον τον πλούτο, πρέπει τώρα να πάρουν την ευθύνη τους. Να μπουν οργανωμένα στον αγώνα, όχι μόνο για να υπερασπιστούν τη ζωή τους, αλλά και για να απαλλαγούν μια για πάντα από τα βάσανα που τους φορτώνει κάθε μέρα το σάπιο, παρασιτικό, βάρβαρο και βαθιά αντιδραστικό καπιταλιστικό σύστημα. Να ανατρέψουν, όχι μόνο τις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και την εξουσία των εκμεταλλευτών.
Το ΠΑΜΕ είναι η μόνη φερέγγυα, ικανή, δοκιμασμένη και έμπειρη δύναμη, που έχει και σχέδιο και θέληση να ηγηθεί αυτού του αγώνα. Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη ανάπτυξη, με οικονομία σε όφελος του λαού, με πολιτική εξουσία στα χέρια του λαού.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ,
το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 6:30΄ μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου